3 квартал 2013

Дерманський, Сашко. Чудове чудовисько в країні Жаховиськ / С. Дерманський ; ілюстр. М. Паленко. – Вид. 2-ге. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2013. – 288 с.

Ви не боїтеся заблукати в густому-прегустому тумані, білому як молоко, вогкому і трохи липкому? Не боїтеся чути позаду себе чиїсь кроки і шепіт? Не боїтеся раптом опинитися у Країні Жаховиськ - закинутій, мертвій і страшенно небезпечній? Не боїтеся потрапити до лап велетенського таргана? Не боїтеся, що вас обдурять, ошукають і використають?! Точно? Навіть дівчинка Соня боялася! Проте, їй вдалося подолати усі свої страхи, пережити труднощі вибору, залатати дірку між просторами у Бермудському Трикутнику й таким чином врятувати Світ, своїх батьків і друзів. А що ж Чудовисько Чу? Він запрошує вас у коло своїх друзів, не на "Однокласники", а сюди, у книжку. Відкриєте першу сторінку, і не спам’ятаєтеся як перегорнете останню!

Це друга книжка майбутньої трилогії «Чудове Чудовисько», фіналіст конкурсу «Великий Їжак». Для обережного читання: щоб не надірватися від сміху.


 

 

Мама по скапу / упор. М. Савка. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2013. – 192 с.

Це - книга для батьків. На неоднозначну тему соціального сирітства як наслідку трудової міграції і, в ширшому розумінні, прірви у стосунках між батьками та дітьми. Оповідання мало кого залишать байдужим. Тому що вони написані чесно. Більшість авторів є батьками і знають, що це таке – бути далеко від своєї дитини. Книга нікого не поверне з-за кордону. Однак вона починає озвучувати для суспільства цю гостру проблему. А говорити – значить почати шукати шляхи її вирішення.


 

 

Монтгомері, Лусі Мод. Емілі з місячного серпа / Л. М. Монтгомері ; пер. О. Бурячківський. – Львів : Свічадо, 2012. – 415 с.

Перед вами історія дівчинки-сироти, обдарованої талантом писати. Дівчинки, якій заборонили розповідати свої ідеї вголос, а вона відповіла: "Але думати буду". Їй не дозволяли цілувати кота, а вона на те: "Я цілуватиму його лишень тоді, коли ніхто не бачить". Разом з Емілі Ви побуваєте у долині Чорної Водиці, дізнаєтесь, де живе Повелителька Вітрів і що таке Місячний Серп. Вам відкриється світ і сутність Бога очима дитини. Ви просто не зможете залишитись байдужим до Емілі, яка так любить життя, незважаючи ні на що.


 

 

Монтгомері, Лусі Мод. Енн із зелених дахів / Л. М. Монтгомері ; пер. А. Вовченко. – Львів : Урбіно, 2012. – 320 с.

Події цієї книжки відбуваються в далекій Канаді, на острові Принца Едварда. На фермі Зелені Дахи живуть немолоді брат із сестрою, Метью й Марілла Катберти. Якось вони вирішили взяти із сирітського притулку хлопця, котрий міг би допомагати їм у господарстві. Проте їхньому здивуванню не було меж, коли виявилося, що замість хлопця до них прибула руденька худорлява дівчина, Енн Ширлі. І в цієї незвичайної істоти виявилася напрочуд химерна вдача!


 

 

Роздобудько, Ірен. Арсен / І. Роздобудько. – К. : Грані-Т, 2012. – 244 с.

13-річний Арсен піклується про маму сам, адже тато їх давно покинув. Однак хлопець вірить, що мама ще знайде надійного й порядного чоловіка. А найбільше він мріє про мандри, пригоди і таємниці, бо сидіти всеньке літо за компом у київській квартирі – це, погодьтеся, важко назвати незабутніми канікулами. Тому Арсен і зважився гайнути в село, до бабці з дідом, яких не бачив після розлучення батьків. І там багато про що Арсенові довелося поміркувати – особливо про те, що він має бути справжнім чоловіком; чимало здолати – образу на тата, відчуття своєї непотрібності в татовій родині та ревнощі до маленької зведеної сестрички, яка «забрала» в нього тата; чимало дізнатись – адже історія його роду стала «візитівкою» цілого села. А головне – Арсен закохався. Вперше і, можливо, назавжди…


 

 

Щербаченко, Тетяна. Як не заблукати в павутині / Т. Щербаченко. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2013. – 104 с.

Дитина й Інтернет сьогодні нероздільні. Однак у Всесвітній Павутині стільки пасток і небезпек! Дитячі психологи довели, що раннє й неусвідомлене користування Інтернет-ресурсами призупиняє розвиток самостійного мислення. Щоб цього не сталося, батьки і діти повинні озброїтися правильними знаннями! Як зробити з Інтернету друга-порадника, а не пожирача часу? Книжка «Як не заблукати в Павутині» доступно, переконливо й мотивовано розкриває широкі можливості Всесвітньої Павутини.

Архів

Нові книги березня 2024

Нові книги лютого 2024

Нові книги січня 2024

Нові книги грудня 2023

Нові книги листопада 2023

Нові книги жовтня 2023

Нові книги вересня 2023

Нові книги серпня 2023

Нові книги липня 2023

Нові книги червня 2023

Нові книги травня 2023

Нові книги квітня 2023

Нові книги березня 2023

Нові книги лютого 2023

Нові книги січня 2023

4 квартал 2022

3 квартал 2022

2 квартал 2022

1 квартал 2022