Етномандрівка «Наш край такий багатий на красу». Тернопіль.

Зображення для новини 'Етномандрівка «Наш край такий багатий на красу». Тернопіль.'

Етномандрівку «Наш край такий багатий на красу» провела працівник Тернопільської обласної бібліотеки для дітей - Іванна Дерев’янко. Мандрували Тернопільщиною онлайн, учні міжшкільного пункту вивчення укр. мови польського міста Свйонтки в рамках Міжнародного проекту «Ми – українці. Я і ти!».

Іванна познайомила віртуальних гостей з «родзинками» Тернопільської області, розповіла найцікавіші факти з історії минувшини та сучасності. Тернопільщина - край багатий на самобутню архітектуру та мальовничі парки. А також славиться дивовижними кам’яними лабіринтами: глибокими і довгими, заплутаними ходами унікальних печер. Дякуємо усім «подорожуючим» за увагу та щире зацікавлення нашою історичною і культурною спадщинами. Запрошуємо до реальної мандрівки нашим чудовим Тернопіллям!

Ось як прокоментували захід наші учасники з Польщі:

Про Тернопільщину де-не-де чули і читали, але сьогодні дізналися про те, що необхідно її ввести у перелік зупинок наших реальних екскурсій Україною. Завдяки друзям із дитячої бібліотеки м. Тернопіль діти Свйонтек у Польщі почули про: Заліщики - Тернопільську Хортицю, Джуринський водоспад, Дністровський каньйон, печеру – Оптимістична, Зарваниці, Вишнівецький палац, Почаївську лавру, Чотківський замок та багато інших архітектурних перлин та пейзажів Тернопільської області. Тернопільщина зачарувала й справила на нас позитивне враження кольоровим підземеллям і красою з висоти пташиного польоту.