Звучать твори Франка мовами світу

Звучать твори Франка мовами світу

Сьогодні у нашій бібліотеці відбувся ІІ етап обласного конкурсу читців поезій Івана Франка мовами світу. Учні 8 та 9 класів приїхали до Львова із Золочівського, Стрийсього, Дрогобицького, Сокальського, Жовківського, Пустомитівського, Перемишлянського, Мостиського районів, аби продемонструвати не лише свою акторську майстерність і уміння декламувати вірші, але й знання іноземних мов.

Звучали переклади відомих творів Івана Франка польською, англійською, німецькою і навіть грузинською мовами. Юні читці віддали перевагу ліриці Каменяра: "Чому являєшся мені у сні", "Червона калино, чого в лузі гнешся", "Вічний революціонер", "Каменярі", "Зів'яле листя", Пролог до поеми "Мойсей"... 

Була навіть невеличка театралізована композиція. 

Компетентне журі (знавці мов, якими звучали вірші) відмітило високий рівень виконавської майстерності і знання мов учасників конкурсу.

Поки журі підводило підсумки, для наших гостей співав свої пісні і декламував  вірші молодий виконавець Володимир Сусь.

Переможців визначити було складно, але завжди серед кращих є найкращі. Отож, відзнаки журі, а відтак Дипломи конкурсу отримали: Давид та Марлена Ковальські з Мостиського району,

 Софія Забитківська та Юлія Волошин з Сокальщини, 

Володимир Михайлиши зі Стрийського району,

а також виконавці театралізованої композиції Ольга Бірюкова, Христина Болонна та Ярослав Ходжамкулієв з міста Дрогобича.

Але без подарунків не залишився ніхто - усі учасники ІІ туру конкурсу читців віршів Івана Франка мовами світу отримали чудове видання "Франко від А до Я".