У нас в гостях - "короновані" письменниці

У нас в гостях -

Коли разом збираються троє красивих, талановитих, розумних жінок, розмова теж точиться розумна, цікава і змістовна. Учасниці Львівського жіночого літературного клубу Ніка Нікалео, Наталя Гурницька та Анна Хома завітали на зустріч з нашими читачами дощового квітневого дня, але настрій в усіх присутніх був весняний і сонячний.

Чи існує "жіноча" проза? Що таке "легке чтиво"? Як відбувається процес творчості? На ці і багато інших запитань відповідали наші гості. "Усе, що робите, треба робити з любов'ю", - переконана Ніка Нікалео, натомість Анна Хома закликає ніколи не здаватися,

 а Наталя Гурницька впевнена: щоб передати атмосферу і побут минулого, про які пише автор, необхідно відвідати музей і побачити, як виглядають старовинні речі. 

Сама Наталя навіть прийшла на весілля своєї сестри у платті з корсетом, аби відчути, як почувалася у такому вбранні її героїня у ХІХ столітті.

Письменниці впевнені - успіх обов'язково прийде, якщо наполегливо працювати і вірити у те, що робиш.

 Анна Хома, як психолог за фахом, роздумувала про долю знаків і підказок, які Всесвіт посилає кожній людині, але не кожен звертає на них увагу. А ще тричі "коронована" "Коронацією слова" авторка поділилася таємницями своєї творчості: герої і сюжети її майбутніх романів "ходять" за нею доти, доки Анна Хома не сяде і не напише про них книгу. А Ніка Нікалео дуже хотіла перемогти у цьому престижному конкурсі і, перечитавши усі твори, які були ним відзначені, сіла за написання власного роману, який писала щодня по кілька годин, але таки отримала вимріяну перемогу.

 Наталя Гурницька, перш ніж її "Мелодія кави у тональності кардамону" була перевидана "Клубом сімейного дозвілля", звернулася у львівське видавництво "Піраміда", де їй порадили скоротити твір, що і довелося зробити.

Книги, у яких можна прочитати твори усіх учасниць Львівського жіночого літературного клубу, мають великий успіх серед читачів: "Україна в мені" і "Львів. Кава. Любов".

 Зараз готується до видання уже третя антологія творів "коронованих" письменниць.

Півтори години спілкування з улюбленими авторками промайнули як одна мить. Автограф- і фотосесія - незмінні складові творчих зустрічей із читачами - завершили це спілкування.