Святкуємо разом!

Всесвітній день котів ми з нетерпінням чекали цілий рік (бо торішнє вдалося на славу!). Це свято - улюблений день багатьох наших відвідувачів та бібліотекарів. Отож, розпочинаємо репортаж бібліотечних подій. Зустрічав читачів плакат «Обережно, в бібліотеці коти!»

Головною подією дня стала "Мяу-естафета". Наприкінці минулого року журнал "Современная библиотека" та "Издательство Марины Волковой" (м. Челябінськ) запросили бібліотечних блогерів і всіх-всіх-всіх взяти в ній участь. І ми, звичайно, погодились! (як це у нашій бібліотеці, та й без котів!). Ідея естафети - усі бібліотеки, хто зголосилися стати учасниками, а їх - близько 200 з Росії та України, - 1 березня читають в своїх бібліотеках вголос книги про котів. Хвилююча подія підійшла до завершення!

Отже, цього дня, у читальному залі для дошкільників та учнів 1-4 класів ми читали книгу Свена Нордквіста "Петсон, Фіндус і торт на іменини". Зі шведської казку переклала Галина Кирпа, а надрукувало тернопільське видавництво "Навчальна книга - Богдан" у 2010 році. Неймовірна, повна вигадок розповідь про те, як випікався іменинний торт для кота, що святкує день народження тричі на рік, дітям дуже сподобалась (сміх лунав по бібліотеці).

У відділі абонемента 5-9 класів з дітьми провели вікторину "Як звати кота?"

Одночасно з естафетою (у читальному залі 5-9 класів) презентувала своє нове оповідання про кота, письменниця Оксана Думанська. Називалося воно "Лариса і Архімед" і присвячене директору нашої бібліотеки.

Як же у бібліотеці без виставок та вернісажів! Їх теж було багато.

Інтернет центр був прикрашений кумедними котиками, які заглядали зі всіх книжкових полиць також слідами, які вони залишили, бігаючи бібліотекою.

І знаєте, що насправді піднесло настрій? Те, що торішній приклад з директора Лариси Анатоліївни взяла наша молодь, і теж прийшла на роботу зі своїми улюбленцями. Ось вони: пухнасті, милі, улюблені м'явкаючі створіння.

Всі, хто відвідав бібліотеку сьогодні отримали море позитивних емоцій, а котики - ласощі "Віскас".