Ніна Бічуя в гостях у «Літературної кави по-львівськи»

У нашій бібліотеці завершився тиждень, який уже традиційно називається «Святом української книжки». Традиція проведення Свята української книжки була започаткована в довоєнній Галичині товариством «Просвіта». Відтоді це свято щорічно відбувалося в жовтні до 1940 року. В 1992 році Львівська обласна бібліотека для дітей разом з товариством «Просвіта» відновили призабуте Свято української книги, мета якого - підтримати престиж національної дитячої літератури.

Гостею завершальних днів Свята української книжки у проекті «Літературна кава по-львівськи» стала відома письменниця Ніна Бічуя.

На зустріч з Ніною Леонідівною прийшли учні львівських шкіл, які вели цікавий діалог із авторкою «Канікул у Світлогорську», «Звичайного шкільного тижня», «Шпаги Славка Беркути»… Дітей цікавило, на кого схожі герої творів Ніни Бічуї, звідки вона бере сюжети і натхнення, які книги читала в дитинстві, яких поетів любить… Володарка міжнародної відзнаки – Ордена Усмішки – пані Ніна розповідала про своє дитинство, шкільні роки, про роботу у Театрі юного глядача і у редакціях газет та часописів. Найцікавіше, що письменниця спонукала дітей до своєрідної співпраці – дала завдання написати оповідання про подорожі до інших міст і країн. «Ми ваші оповідання зберемо і, можливо, випустимо книгу», - запропонувала Ніна Бічуя.

Після традиційного фото на згадку усі діти побігли на абонемент бібліотеки, аби взяти додому ті книги Ніни Леонідівни, які вони іще не читали. А у самої письменниці виникло бажання ще не раз приходити на такі от зустрічі, під час яких, можливо, і народжуватимуться сюжети майбутніх книжок…

«Літературна кава по-львівськи» чекає гостейКоротке слово про Ніну Бічую ведучої «..Кави…» Людмили ПуляєвоїНіна Бічуя слухає запитання учнів 6 класу СШ № 24…а учні їх задаютьЦікавий діалог між дітьми і письменницею, яка багато для них і про них написалаВітання Ніні Леонідівні від імені бібліотекарів і читачівФото на згадку