Нас чекають вроцлавські краснолюдки!

«Вроцлавські гноми, львівські леви» - так називається спільний проект Публічної бібліотеки міста Вроцлава  та Львівської обласної бібліотеки для дітей

          Обмін досвідом і співпраця між бібліотеками і бібліотекарями – річ звична. Багато років триває дружба й творча співпраця бібліотек Польщі  та України. Зокрема, Львівська обласна бібліотека для дітей має давні міцні зв’язки з бібліотеками Кросно та Вроцлава. Спільні семінари, конференції, вебінари, та й просто – товариські стосунки між бібліотекарями допомагають, підтримують, надихають на нові форми роботи та інноваційні проекти, один з яких починає втілюватися у листопаді. «Родзинкою» нового проекту Публічної бібліотеки міста Вроцлава та Львівської обласної бібліотеки для дітей є те, що його головними учасниками стали не бібліотекарі, а читачі.

Протягом тижня, з 2 по 10 листопада, 10 львівських підлітків шукатимуть… вроцлавських гномів. «Вроцлавські гноми, львівські леви», - так називається спільний проект Публічної бібліотеки міста Вроцлава  та Львівської обласної бібліотеки для дітей. Проект присвячений символам польського та українського міста – гномам та левам. Першим етапом проекту стане поїздка читачів Львівської обласної бібліотеки для дітей у Вроцлав, знайомство з польськими ровесниками – читачами Вроцлавської міської бібліотеки, спільні екскурсії, фотомандрівки, пошуки та фотографування гномів і левів, майстер-класи з обробки зображень та створення мультимедійних фотоальбомів, зустрічі в бібліотеках,  адаптаційні лекції мовної школи для іноземців від викладача Вроцлавського університету.

Наприкінці візиту на всіх учасників чекає «Ніч в бібліотеці» - пізнавально- розважальна програма з сюрпризами-призами  й несподіванками, яку готують українські підлітки для своїх польських друзів.

Результатом цього етапу проекту будуть мультимедійні продукти, на яких Вроцлав показаний очима українських читачів, нові контакти, зв’язки, та міцна дружба і співпраця між бібліотеками та їх читачами.