"Літературний десант" на Жовківщині

Партнерський проект "Бібліотека Малого Лева", у рамках якого письменники з бібліотекарями і видавцями їздили містами, селами і селищами Львівщини із творчими зустрічами, мав такий успіх, що цю ідею підхопив Департамент з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації, назвавши поїздки письменників до читачів області "Літературним десантом".

Першими зустрічали наш "...десант" у бібліотеках села Гряда, смт Куликів та села Гійче Жовківського району. А першою письменницею, яка вирушила на творчі зустрічі з маленькими й дорослими шанувальниками гарної книги, стала Марія Людкевич.

У селі Гряда до бібліотеки завітали учні 6-7-х класів тамтешньої школи.

Уважно слухали розповідь Марії Йосипівни про письменницьке ремесло, про написані книги і про те, чи важко стати письменником... 

Після зустрічі діти не поспішали покидати бібліотеку, оточивши Марію Людкевич, аби придбати її книги й отримати автограф.

 Традиційне фото на згадку...

У селищі міського типу Куликів поспілкуватися з відомою львівською письменницею прийшли другокласники.

Вони не лише уважно слухали розповідь Марії Людкевич, але й самі пробували пофантазувати на тему: "Якби я на один день став/стала принцем/принцесою, то де святкував/святкувала б свій день народження?"

 Хтось хотів на острів в океані, хтось на Марс, а ще хтось - ...у кафе. Читали дітлахи і вірші Шевченка. А потім залюбки оглядали й купували книги з автографом письменниці.

У селі Гійче нас терпляче чекав переповнений зал бібліотеки-філії. На зустріч з Марією Людкевич прийшли як зовсім маленькі читачі, так і дорослі. І тут розмова була жвава, щира і цікава.

Початок поїздок "Літературного десанту" покладено. Вже незабаром у Буському районі нас чекають із письменницею Оксаною Думанською.