"Козацька вечірка": дубль другий

"Козацька вечірка", яка відбулася у нашій бібліотеці влітку, настільки сподобалася нашим читачам, що ми вирішили повторити для них це свято українського духу і патріотизму.

На майже вісім десятків дітлахів, які завітали того вечора на свято, чекали козацькі таємниці, забави та реальний драйв від онлайн-експедиції «Козаки про козаків, або мандрівка у часі», а також майстер-клас від справжніх козаків Тараса та Дмитра, які належать до військово-історичного клубу, що займається реконструкцією реєстрового козацтва війська гетьмана Богдана Хмельницького середини 17 століття. Невтомні мандрівники, дослідники і знавці історії поділилися своїми знаннями та уміннями.

 

А ще захоплива мандрівка місцями бойової слави козаків, вікторини, театр тіней, казка «Козак Мамарига»... Гості показали, як одягалися козаки, що носили на поясі, яка в них була зброя, дали лизнути пороху, потримати справжню сталеву шаблю та справжній мушкет!

Особливістю цієї вечірки стало те, що усі учасники мали нагоду долучитися до благородної справи - допомоги пораненому у зоні АТО бійцю Романові Гаврильчаку.

 Було організовано збір коштів на його лікування, а діти побачили його відеозвернення, яке Роман записав спеціально для учасників "Козацької вечірки". На вечірці був присутній батько Героя.

«Акція збору коштів – це не тільки допомога окремим бійцям, але і сприяння розвитку громадської свідомості та відчуття причетності до подій на Сході тих, хто зараз у більшій безпеці», - каже директор бібліотеки Лариса Лугова.

А одна з ініціаторів проведення вечірки, мама наших активних читачів Анастасія Маркуц, наголошує: 

"Зараз багато говорять про необхідність патріотичного виховання для дітей. Але насправді нічого надмірного не потрібно робити. Дітей сама по собі цікавить земля, на якій вони живуть, люди, які їх народили... А хлопців ще і цікавлять воїни, зброя тощо. Не потрібно насаджувати щось дітям, потрібно просто йти за їх інтересом і створювати умови для цікавого навчання. А ще - багато читати..."

Три години промайнули, як одна мить. Діти не хотіли покидати бібліотеку і взяли обіцянку з бібліотекарів, що ми й надалі організовуватимемо такі цікаві заходи і зустрічі з непересічними людьми.