2003 – 2007 р.р. Роль бібліотеки в інформаційному і культурному просторі сучасного Львова

В останні роки пріоритетною функцією в діяльності бібліотеки обрано освоєння інформаційного простору, становлення бібліотеки як провідного інормаційного центру для дітей Львова. Цьому сприяє робота Інтернет – центру, ретельний підхід до комплектування, внаслідок якого забезпечується можливість максимального задоволення запитів користувачів, великі бази данних ЕК бібліотеки, високий професіоналізм колективу.
Бібліотека активно працює над комп`ютеризацією бібліотечних процесів. Відбулося значне оновлення комп`ютерного парку, придбання мультимедійного проектору, який одразу почав активно використовуватись для проведення інтерактивного навчання користувачів Інтернет – центру, демонстрації мультимедійних презентацій, доповнення масової роботи Інтернет-ресурсами.
Цікаво і плідно працює Інтернет – центр бібліотеки. Протягом 5 років свого існування він став невід`ємною частиною бібліотечного сервісу, комплексним відділом обслуговування, працівники якого займаються обслуговуванням, інформаційно-бібліографічною діяльністю, масовою роботою і вихованням інформаційної грамотності і культури.
У грудні 2003 році бібліотека відкрила в Інтернеті власну веб-сторінку www.lodb.org.ua
За останні роки нового змісту набула інформаційно – бібліографічна робота. Крім традиціних бібліографічних списків літератури бібліотека почала роботу над створенням вебліографічної продукції.
Завдяки цим факторам бібліотека має великий авторитет як у Львівській області, так і серед бібліотечної громадськості України. Про це свідчать численні публікації, виступи на Всеукраїнських нарадах і семінарах, а у 2005 році Міністерством культури і мистецтв України на базі бібліотеки проведено Всеукраїнську науково – практичну конференцію “Дитяче читання: феномен і традиції у ХХІ столітті”. У 2006 і 2007 р.р. бібліотека стала переможцем Всеукраїнського конкурсу бібліотечних ідей.
Реалізація проекту – переможця першого Всеукраїнського конкурсу бібліотечних ідей «Львів читає дітям» вилилася у створення щоденної телепередачі «Хатка Левенятка» на Львівському обласному телебаченні.
В останні роки відбувається реалізація цілої низки успішних проектів:
«Бібліотеки малих міст: відродження і розвиток», «Малий книжковий Форум», Літературна студія «Джерельце», комп`ютерний клуб «Смайлик» та ін.
Пожвавились міжнародні зв`язки. Щороку бібліотека бере участь в щорічних конференціях PZB – Польської спілки бібліотек, проводить активний обмін досвідом з бібліотеками Польщі та Литви.