Знавці творчості Кобзаря поповнили свої знання ще й про Львів

Знавці творчості Кобзаря поповнили свої знання ще й про Львів

24 квітня у нашій бібліотеці відбулося нагородження переможців онлайн-конкурсу "Що ви знаєте про українського Кобзаря?", які, крім дипломів, солодких призів й невеличких сувенірів, отримали в подарунок можливість побувати на екскурсії "Підземний Львів". Урочисте нагородження провела бібліотекар Валентина Шевченко.

Отож, імена наших знавців творчості Тараса Шевченка: 

І місце у категорії учні 5-6 класів - Роман Федевич, учень 5-Б класу ЗСШ №42

І місце у категорії учні 7-8 класів - Соломія Лучко, учениця 8-Г класу ЗСШ №93

ІІ місце у категорії учні 9-11 класів - Анна-Марія Павенська

ІІІ місце у категорії учні 9-11 класів - учні 10 класу Сокільницької ЗОШ ім. І. Франка Ірина Бокало, Соломія Заставецька, Роман Хрупа.

Також наші дипломи отримали й переможці та призери з інших міст - Херсона, Броварів і навіть Оренбурга, а географія учасників - вся Україна, а також Польща, Білорусь та Росія...

...А потім були захоплюючі, пізнавальні й незабутні мандри підземним Львовом, зокрема, підземеллям галереї "Равлик" й Аптеки-музею, де нам розповіли про секрети виготовлення ліків у середньовічному Львові, а також привідкрили завісу над таємною лабораторією львівського алхіміка. Наші читачі побачили єдиний в Європі пам'ятник відьмі (виявляється, відьма - це відаюча мама, тобто, жінка, яка багато знає, а от негативне значення мають слова чарівниця, чародійка - від "чари", "чарувати"), кімнату, де лікували вином (винотерапія), до того ж, на кожну хворобу виготовлялося інше вино, причому вживати його можна було не більше 50 грамів на день.
     
   

І ще багато цікавого й загадкового було під час цієї екскурсії, яка почалася в Етнографічному музеї, захоплюючою розповіддю директора галереї "Равлик" Юрія Гайди (завдяки давній дружбі з яким і стала можлива ця екскурсія) про Райце, Майдан і яйця влади. Саме у цьому яйці-писанці зашифрована політична смерть диктаторів. Якщо покласти на нього руку й загадати бажання (політична смерть, скажімо, Путіна), то енергетика багатьох рук і вселенський закон перемоги добра над злом це бажання зробить дійсністю. А цього незабутнього дня дійсністю для наших читачів-переможців стала легенда про справді неповторний, таємничий, древній і вічно юний Львів.