Веселі карамелі

Веселі карамелі

Літо невпинно наближається до свого завершення, але теплі сонячні дні надихають нас на нові пригоди та відкриття. Хочеться ще так багато встигнути: дізнатися ще більше нового і цікавого про наше місто, відвідати особливі місця і здійснити дитячі солодкі мрії. Сьогодні, одна з таких мрій стала реальністю, ми опинилися в "країні карамелі", де створюються справжні карамельні дива для ласунів...

Отже, ми зібрались і вирушили...

...до майстерні карамелі на майстер-клас.

І тут почалися дива...

Спочатку підготовлений карамельний сироп, температура якого більше 100 градусів за Цельсієм вилився на спеціальний стіл.

Потім вправні карамельє розмалювали сироп у різні кольори, додаючи екстракти. Привідкриваємо таємниці: екстракт куркуми забарвив сироп у жовтий колір, екстракт чорної моркви - у червоний, а екстракт хлорофілу - в зелений.

Далі, не більше 5-ти хвилин карамель повинна охолоджуватись, а після охолодження з неї можна зробити карамельний дощ:) і зліпити все, що заманеться.

А чи знали ви, що у виготовленні карамелі використовують лише натуральні барвники і лише 4-х кольорів: червоного, зеленого, жовтого та коричневого. Проте, карамельки бувають і білі. Розкриваємо секрет перетворювання коричневої карамелі у білу, адже створити карамель білою за допомогою натурального барвника неможливо. Вона стає білою тоді, коли наситити її киснем. Як? А ось так: витягуючи її на спеціальному гаку.

І на завершення - готовий продукт, яким усі змогли поласувати. Теплі карамельки усім смакували та танули в роті. А ще нас пригостили маршмеллоу - смачнючим жувальним зефіром. А що це, запитаєте ви? Це кукурудзяна патока, глюкоза і желатин, що збивається в піну (наповнюється бульбашками повітря і застигає у вигляді шматочків).

Погодьтеся, весь цей процес виглядає чарівно і смачно! Усі секрети солодких перевтілень відкрили сьогодні нашим читачам люб'язні карамельє з майстерні карамелі.  

А ми ділимося з вами. Смакуйте разом з нами!