Свято української книжки

Львівська обласна бібліотек для дітей нагадує, що вже традиційно у другій половині жовтня в бібліотеках Львівщини проходить Свято української книжки. Пропонуємо цьогорічне Свято провести з 17 по 28 жовтня.

Організації Свята української книжки має передувати його широка реклама в засобах масової інформації, на радіо, місцевому телебаченні, оголошення у школах,  в соціальних мережах, плакати – запрошення у вітринах бібліотек, на сайтах та блогах.

Готуючись до Свята, радимо організувати виставки найкращих зразків української літератури для дітей, відкриті перегляди, тематичні полиці;  особливу увагу слід приділяти популяризації книг письменників-земляків, письменників-ювілярів.

Свято української книжки – чудова нагода для організації зустрічей читачів з письменниками, видавцями, редакторами, художниками-ілюстраторами.

Свято української книжки в бібліотеці обов’язково має носити не тільки пізнавальний, але й ігровий, розважальний  характер. В рамках якого можна запропонувати читачам взяти участь у літературних іграх, позмагатися на турнірах, стати переможцями вікторин, розгадати кросворди, побувати на літературних посиденьках та зустрічах.

Трішки історії самого свята: традиція проведення була започаткована в довоєнній Галичині товариством «Просвіта».  Відтоді це свято щорічно відбувалося  до 1940 року. В 1992 році Львівська обласна бібліотека для дітей разом з товариством «Просвіта» відновили призабуте Свято української книги.

Цей матеріал  має на меті нагадати Вам про наближення Свята. А як зробити Свято української книжки справжньою культурною подією у масштабах вашого району, міста, села, кожної бібліотеки – це залежить від творчості, фантазії і бажання самого бібліотекаря. Бажаємо вам успіхів, а читачам – веселого і цікавого Свята української книжки!

А ми чекаємо від Вас фотозвітів з місць проведення Свята, які обов’язково помістимо у нашому блозі «БлоГнот методиста»