Почесна медаль-відзнака - Оксані Федевич

З 19 грудня 2003 року Львівська обласна бібліотека для дітей започаткувала нову традицію – щороку, у день святого Миколая, бібліотека вручає свою власну нагороду – Почесну медаль-відзнаку «Великий приятель маленьких читачів» тим людям, які зробили великий внесок в розвиток дитячої книги і дитячого читання і були справжнім другом не лише дітям, але й самій бібліотеці.

За роки існування цієї нагороди її отримали редактор Лідія Лемик, письменники Ігор Калинець, Микола Петренко, Іван Малкович, Марія Людкевич, Президент ГО Форум видавців Олександра Коваль, телепередача «Хатка Левенятка», письменниця Оксана Думанська, Видавництво Старого Лева і видавець Мар’яна Савка, видавництво «Урбіно» і видавець Божена Антоняк. А цього року ми нагородили ще одного вірного друга нашої бібліотеки – вчительку праці Оксану Федевич, яка веде гурток оригамі «Паперові дива» і чимало часу та зусиль віддає дітям, навчаючи їх тому, що уміє сама.

На церемонію нагородження завітала гостя з Японії Танако Сан (Юлія Соколова), яка розповіла про мистецтво оригамі і поцікавилася історією Почесної медалі-відзнаки «Великий приятель маленьких читачів». Бібліотекар Людмила Пуляєва із задоволенням провела екскурс в історію у далекий 2003 рік, назвавши усіх кавалерів цієї відзнаки.

Заввідділами обслуговування Надія Лавринів, говорячи про Оксану Євгенівну Федевич, яку знає ще з тих часів, коли та була школяркою, не могла стримати сліз, чим розчулила не лише пані Оксану, але й усіх присутніх.

Зворушливий момент нагородження був не менш душевний. Директор нашої бібліотеки Лариса Лугова теж сказала теплі слова на адресу Оксани Федевич, після чого вручила їй Почесну медаль-відзнаку.

Учасники оригамі-студії "Паперові дива" від душі привітали свою вчительку, тричі виголосивши "Вітаємо!", після чого приступили до звичного заняття. Цього разу з-під майстерних рук наших юних умільців вийдуть паперові Миколайчики.

Наша гостя з ЯпоніїНадія Лавринів розповідає про Оксану ФедевичХвилюючий момент нагородження. Лариса Лугова вручає Почесну медаль-відзнаку Оксані Федевич