"Ніч Гаррі Поттера" - свято для справжніх поттероманів

Вже другий рік поспіль шанувальники книг Джоан Роулінг про Гаррі Поттера в усьому світі 4 лютого влаштовують "Ніч Гаррі Поттера". Цю міжнародну акцію оголосило британське видавництво "Bloomsbury", яке видало усі книги про Гаррі Поттера. У 2015 році відбулося 10500 вечірок і свят в тих країнах, де знають і люблять книги про юного чарівника. 

 Цього року зареєстрованих учасників на цю подію було значно більше, але наша бібліотека - єдина в Україні, яка долучилася до всесвітнього свята поттероманів. Ще двоє зареєстрованих учасників з Києва та Житомира - приватні особи, які теж вирішили провести вечірки магії і чародійства. Але серед бібліотек - ми єдині!

Зібравши наших читачів, які прочитали книги про Гаррі Поттера, ми влаштували для них (та й для себе) справжнє свято, яке перетворилося на своєрідний майстер-клас з магії, заклинань, ворожінь та чародійства, а також наші учасники мали змогу перевірити свої знання улюблених книг.

Ми, бібліотекарі, ретельно готувалися до цієї непересічної події. Було написано сценарій, розподілено ролі... І, звісно, бібліотека була прикрашена у стилі поттеріани.

Читальний зал перетворився на Великий чарівний зал, де відбувалося жеребкування за допомогою Сортувального капелюха, який і мав визначити, хто до якої команди потрапить. 

Назви команд - назви гуртожитків: Грифіндорф, Гафелпаф, Рейвенклов та Слизерин. Після жеребкування майбутні маги відправилися по навчальних кімнатах, де заняття з ними проводили досвідчені викладачі Гоґвортської школи чаклунства та магії.

Професорка Гербології Помона Спрут (Валентна Шевченко) проводила заняття зілляваріння з трав та настоянок; 

професорка з віщування та заклинання Сивіла Трелоні (Юлія Соколова) навчала чарувати та накладати закляття;

 з фантастичними істотами знайомила викладачка Граблі-Планка  (Олена Кремньова); 

а працювати з Магічною дошкою вчила професорка Галатея Веселодум  (Надія Кметь).

З однієї навчальної кімнати до наступної команди проводили асистенти викладачів Ірина Носенко, Марічка Романюк, Надія Лавринів та Ірина Пігура.

 За усім, що відбувалося, уважно стежила кореспондент "Щоденного віщуна" Ріта Скітер (Людмила Чижович). 

Розпорядником дійства була професорка Мінерва Макгонегел  (Оксана Макарик).

Протягом двох годин учні успішно пройшли навчання в усіх викладачів і зароблені "гроші" могли обміняти на солодкі призи. 

Незадоволених цього вечора не було, адже це так цікаво - відчути себе на місці улюблених героїв однієї з найпопулярніших книг сучасної світової літератури!