День народження Ведмедика у колі друзів

День народження Ведмедика у колі друзів

М'які іграшки уже давно стали невід'ємною частиною домашнього затишку й улюбленими забавками дітлахів. Мало хто й замислюється, звідки взялися у наших домівках ці милі пухнасті створіння - зайчики, котики, песики, ведмедики... Саме дню народження плюшевого ведмедика й було приурочене наше сімейне свято, яке уже втретє відбулося для найменших читачів. Ведучі свята - бібліотекарі Катерина, Надія та Ірина - одягнули ведмежі "вуха", 

а усі відвідувачі прийшли зі своїми улюбленими плюшевими ведмедиками і розповідали, як їх звати, звідки вони з'явилися в їхньому домі...

Ведмедики були найрізноманітніші - від малесеньких, які поміщалися у долоні, до великих, майже такого зросту, як їхні господарі.

 Наш постійний читач Микола, наприклад, прийшов з ведмедиком, яким бавився ще його тато.

 Комусь ведмедика подарували, комусь купили... 

Потім на інтерактивній дошці демонструвалася історія ведмедика Тедді.

 (У 1902 році на полюванні президент США Теодор Рузвельт врятував від загибелі малого ведмедя і поселив його у своїй резиденції. Відразу з'явилися карикатури на президента, а ведмедика назвали Тедді (на честь Рузвельта). А згодом почали випускати м'які іграшки, які набули шаленого попиту й популярності).

Дізналися учасники свята і чимало цікавих фактів про ведмедів.

Але як на святі у бібліотеці обійтися без книги? Бібліотекарі підготували огляд книг про ведмедика Паддінгтона, які є бестселером в усьому світі і користуються великою популярністю серед наших читачів.

Не обійшлося і без декламування віршів про ведмедиків.

Чи не найочікуванішим моментом цього дня було святкове солодке частування. Тортом-ведмедиком та іншими смаколиками діти ласували із задоволенням. 

Мама однієї з наших читачок спеціально для цього свята спекла печиво-ведмедики.

Завершальним акордом святкування став перегляд фільму про ведмедика Паддінгтона. 

Усі йшли додому із відчуттям справжнього свята, яке не зуміла зіпсувати дощова погода. А це означає, що наші сімейні свята відбуватимуться і надалі.