«Читаємо Шевченка. Сьогодні і завжди».

З метою популяризації і підтримки дитячого читання, залучення до бібліотеки нових юних користувачів Львівська обласна бібліотека для дітей закликає провести в дитячих бібліотеках загальнообласний День читання. Дата проведення обласного Дня читання - 20 березня - стає доброю традицією.

Важко знайти такий збірник, читанку чи хрестоматію з творами  української літератури для дітей, де б не було творів українського Генія. Вони особливо добрі і щирі, саме такі, які можуть розповідати люблячі батьки. Поет сміливо говорить з дітьми про серйозні речі, мудрими і щирими словами звертається до найменшого читача як добрий друг.

Пропонуємо в цей день провести голосні читання творів Кобзаря в бібліотеках, школах, дитячих садочках, на місцевому радіо та телебаченні. До участі в Дні читання залучайте відомих людей вашого району, міста чи села, представників влади, письменників, вчителів, батьків. У роботі з книгами Тараса Шевченка радимо не робити вікових обмежень, нехай беруть участь всі, хто любить вірші.