16 серпня – Міжнародний день безпритульних тварин

«Діти проти жорстокості» – таку назву мала спільна акція Львівського товариства захисту тварин та Львівської обласної бібліотеки для дітей, що відбулась 16 серпня 2011 року біля стін Львівської міської ради на площі Ринок.

Метою акції було привернути увагу посадовців до масових отруєнь собак, які відбуваються у Львові потягом останніх місяців.

Школярі багатьох львівських шкіл, які є читачами Львівської обласної бібліотеки для дітей, проявили неабияку ініціативу у цьому заході: застосувавши свою майстерність у мистецтві паперової пластики – оріґамі – власноруч виготовили тваринок, які потому були прикріплені до повітряних кульок, намалювали плакати.

О 13.00 біля Ратуші діти разом із дорослими запустили кульки у повітря, тим самим, зробивши мабуть свої перші кроки у житті щодо виголошення громадської позиції.

Акція «Діти проти жорстокості» була висвітлена багатьма ЗМІ як Львова так і України, зокрема: «5 канал», «Канал 1+1», ТРК «Люкс», інформаційно-аналітичний ресурс ZAXID.NET, радіостанція «FM Галичина», ТОВ «ZIK» та ін.

Детальніше про акцію «Діти проти жорстокості» за участі читачів Львівської обласної бібліотеки для дітей, тут:

http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?u_lvovi_diti_prosyat_ne_otruyuvati_tvarin&objectId=1233818

http://planeta-dobroty.org.ua/u-lvovi-dity-prosyat-ne-otruyuvaty-tvaryn-2/

http://5.ua/newsline/232/0/80685/

http://1plus1.pl.ua/news/tsn_novini_16_08_2011_smotret_onlajn/2011-08-16-1274

http://www.ukr.net/news/u_lvov_d_ti_prosjat_mera_sadovogo_ne_dopuskati_otru_nnja_bezpritulnih_sobak-7944722-1.html