Всеукраїнський тиждень дитячого читання у нашій бібліотеці: підсумки і враження

Всеукраїнський тиждень дитячого читання у нашій бібліотеці: підсумки і враження

Тиждень читацького марафону добіг кінця. Що тільки не відбувалося впродовж цього тижня у нашій бібліотеці!.. Цікаві зустрічі, незабутні знайомства, читання вголос, ігри і забавлянки для наймолодших, майстер-класи для дітей і дорослих... А які цікаві люди приходили на зустрічі з нашими читачами! Народний артист України Януш Юхницький у проекті "Люди, що читають: літературна кав'ярня"

письменниця, композитор і співачка Вікторія Бондаренко, 

ілюзіоніст Віктор Кочерган, 

викладачі й учні музичної школи №1 ім. Анатолія Кос-Анатольського та літературний театр "Маска", який презентував арт-колаж "Мистецькі варіації на тему кохання",

 представники видавництва "Ірбіс комікси", які не лише розповіли багато цікавого про комікси і своє видавництво,

 але й провели майстер-клас із малювання коміксів 

та нагородили учасників гарними подарунками. Власне, про три години у товаристві цього видавництва хотілося б розповісти детальніше.

Зустріч наших читачів із представником "Ірбіс коміксів" паном Максимом розпочалася у читальному залі, де діє книжкова виставка "Ура! Комікси!".

Пан Максим завітав до нас не сам, а у товаристві самого... Джеронімо Стілтона - головного персонажа усіх коміксів, які видало і видаватиме "Ірбіс комікси". Кумедне мишеня величиною у людський зріст розважало дітлахів, допомагало їм і заохочувало до спілкування.

 Послухавши презентацію про видавництво, наші коміксомани перейшли у читальний зал відділу обслуговування дошкільників та учнів 1-4 класів, де для них провели майстер-клас із малювання коміксів. Пані Олена, яка вела цей майстер-клас,

 поставила перед юними художниками непросте завдання - придумати свою історію про Джеронімо Стілтона і намалювати її. Діти захоплено взялися за олівці. Найменшим допомагали батьки.

Історії виявилися надзвичайно оригінальними і цікавими, а п'ятеро найкращих були відзначені призами, а їхні малюнки видавництво залишило собі - можливо, у майбутньому вони стануть ілюстраціями до нових пригод невтомного мишеняти.

На завершення зустрічі із видавництвом "Ірбіс комікси" було розіграно багато призів, без яких не залишився жодний учасник майстер-класу. Звісно, і тут Джеронімо Стілтон брав активну участь.

Всеукраїнський тиждень дитячого читання завершився, але бурхливе, цікаве й змістовне життя у нашій бібліотеці продовжується. Приходьте! Читайте! ...І все у нас із вами буде добре!