Володимир Питель: "Я виріс на піснях Ігоря Білозіра"

У березні легендарному композитору, керівникові ансамблю «Ватра» народному артистові України Ігореві Білозіру виповнилося б 60 років. А у травні буде 15 років, як він відійшов у засвіти. 

 Його пісні ставали хітами ще за його життя, за українську пісню він загинув, але Білозірова музика безсмертна. Це перевірено роками. Є пісні-одноденки, про які ніхто й не згадає. А пісні Білозіра звучать. Їх слухаєш і хочеш слухати ще. Скільки разів кожен з нас чув «Пшеничне перевесло», «Мамина світлиця», «Розпитаю про любов»? Комусь набридло слухати чи навіть підспівувати ці хіти? Звісно, ні.

Любов до української пісні і тих, хто її творив, не дозволяє їм піти у небуття. Володимир Івасюк, Ігор Білозір живуть у своїх піснях. 15 років немає серед нас Ігоря Білозіра, але його «Ватра» палає і збирає повні зали. Гостем нашої "Літературної кави по-львівськи" сьогодні був багаторічний соліст цього ансамблю, заслужений діяч естрадного мистецтва України Володимир Питель. 

Співак розповідав про те, що для нього означає українська пісня, а особливо - пісні Ігоря Білозіра, на яких він зростав, про те, як він потрапив до легендарної "Ватри", і як музиканти - побратими Ігоря підтримують вогонь, аби "Ватра" палала.

У виконанні Володимира Пителя звучали пісні "Від Бога наша пісня", "Перший сніг", "Ласкаво просимо". 

У записах звучали й інші незабутні Білозірові пісні "Розпитаю про любов", "Ніби вчора", "Вогонь невгасимий", "Світлиця".

На вшанування пам'яті легендарного композитора завітали й інші відомі львівські співаки - Вікторія Петрова, Ярослав Музика, Андрій Заліско та письменники Богдан Бовшик, Оксана Сайко, Мирослава Милян. 

Ярослав Музика у вітальному слові колезі Володимирові Пителю (який, до слова, записав відеокліп на слова і музику Ярослава "Соняхи"), сказав, що завжди радий успіхам своїх друзів і зачитав кілька віршів зі своєї нової книжки.

І, звісно, яка зустріч без традиційного фото на згадку?