Весняні канікули з Іваном Трушем

У форматі культурно-освітньої програми „Канікули в музеї” Художньо-меморіальний музей Івана Труша запрошує дітей молодшого й середнього шкільного віку на інтерактивний літературно-мистецький проект „Шевченкіана Івана Труша”, присвячений 200-літтю від дня народження Тараса Шевченка.

     Під час весняних канікул, з 24 по 28 березня 2014 року, пропонуємо діткам ознайомитись із „шевченкіаною” видатного українського художника Івана Труша, який на початку ХХ століття одним з перших акцентував увагу на творчості Шевченка-маляра, звертався до образу Кобзаря і його мистецької спадщини.

     Упродовж проекту діти познайомляться із живописними та публіцистичними творами Івана Труша на шевченківську тематику. Запропонована співробітниками музею ігрова форма дозволить поринути у поетичний та малярський світ Кобзаря,  який свого часу пізнавав й інтерпретував у своїй творчості Іван Труш. У ході тематичних екскурсій, діти отримають навики опису живописного полотна, візьмуть участь у творчих завданнях, вікторинах та інтерактивних іграх.

     Елементом кожного заняття будуть майстер-класи, де діти зможуть власноруч виготовити композиції в різних техніках, творчо інтерпретувати мотиви поетичних і живописних творів Тараса Шевченка та Івана Труша.

    Заняття проводяться в музеї Івана Труша за обов’язковим попереднім записом.
Початок занять о 12 годині та о 14 годині. 

Вартість одного заняття – 15 гривень з дитини.

ПРОГРАМА ПРОЕКТУ:

ПОНЕДІЛОК, 24 березня 2014 року

12.00 – Тематичне заняття „І. Труш „Малярство в житті Шевченка”.

МАЙСТЕР-КЛАС: Створення композиції „Садок вишневий коло хати” в техніці аплікація (за мотивами поезії Т. Шевченка).   

14.00 – МАЙСТЕР-КЛАС: Виготовлення композиції „Сосна” в техніці аплікація, квілінг (за мотивами живописного циклу І. Труша „Про самоту”).

ВІВТОРОК, 25 березня 2014 року

12. 00 – Інтерактивна гра „Пейзаж у творчості Тараса Шевченка та Івана Труша”.

МАЙСТЕР-КЛАС: Створення композиції „Село! – і серце одпочине” в техніці аплікація (за мотивами поетичної творчості Т. Шевченка).

14.00 – МАЙСТЕР-КЛАС: Виготовлення композиції „Пейзаж із соняшником” в техніці аплікація (за мотивами живописного полотна І. Труша „Соняхи”).

СЕРЕДА, 26 березня 2014 року

12.00 – Творче заняття „І. Труш „Портрет Тараса Шевченка”

МАЙСТЕР-КЛАС:Створення композиції„Свою Україну любіть” в техніці торцювання.

14.00 - МАЙСТЕР-КЛАС: Виготовлення композиції „Лілії” в техніці орігамі (за мотивами живописного циклу І. Труша „Квіти”).

ЧЕТВЕР, 27 березня 2014 року

12.00 – Літературно-мистецька гра „Маляр та поет” (за творчістю І. Труша та Т. Шевченка).

МАЙСТЕР-КЛАС: Виготовлення  композиції „Мій маковий цвіте” в техніці аплікація (за мотивами поетичної творчості Т. Шевченка).

14.00 – МАЙСТЕР-КЛАС: Створення композиції „Квіти з гофротрубочок” (за мотивами живописного циклу І. Труша „Квіти”).

П’ЯТНИЦЯ, 28 березня 2014 року

12.00 – Підсумкова вікторина „Наш Кобзар”.

МАЙСТЕР-КЛАС: Створення композиції „Зацвіла в долині червона калина” в техніці аплікація (за мотивами поетичної творчості Т. Шевченка).

14.00 – МАЙСТЕР-КЛАС: Виготовлення композиції „Весняні квіти” в техніці аплікація (за мотивами живописного циклу І. Труша „Квіти”).

Адреса:
Художньо-меморіальний музей Івана Труша

м. Львів, вул. І. Труша, 28

(кінцева трамваю № 2, вул. Коновальця)

Контакти для запису:

Тел. моб.:(099) 26 91 222 

                 (067) 14 51 942 

e-mail: [email protected]

https://www.facebook.com/trush.museum