Усі леви в гостях у нас...

Сказати, що Свято Лев'ячої родини вдалося на славу - то нічого не сказати. Адже ми готували це свято перш за все для тих дітей, які живуть далеко від міста Лева - у містах, містечках, селищах і селах Львівської області, де встигли побувати з письменниками, які видали свої книги у Видавництві Старого Лева

Партнерський проект нашої бібліотеки і цього видавництва під назвою "Бібліотека Малого Лева" набув такої популярності і підтвердив геніальність самої ідеї їхати до дітей у найвіддаленіші куточки Львівщини, що ми продовжуватимемо його і в наступному році.

На Свято Лев'ячої родини приїхали діти, їхні батьки і бібліотекарі зі Стрийщини, Золочівщини, Жовківщини, Сокальщини, Пустомитівщини, Яворівщини, які були на зустрічах з представниками видавництва і письменниками Андрієм Бачинським, Оксаною Сайко, Христиною Лукащук, Галиною Вдовиченко. Крім того ці діти намалювали ілюстрації до прочитаних книг видавництва,

виготовили і вишили неймовірних левів і левчиків, і навіть із пластиліну зробили 36 і 6 котів, "поселивши" їх у квартиру пані Крепової.

Свято прикрасили театральні постановки за "Казками Старого Лева" Мар'яни Савки, 

"Незнайомки з 13-ї квартири" Оксани Сайко

 і з п'єси братів Радковців "Нездійснені бажання".

Головний редактор і співзасновник Видавництва Старого Лева Мар'яна Савка розповіла про те, як твориться книга, і про ідею спільного проекту з нашою бібліотекою.

На жаль, з об'єктивних причин, не було Христини Лукащук і Галини Вдовиченко, але координатор проекту Оксана Зьобро передала від їх імені вітання, а Катерина Міхаліцина, з якою цікаві мандри з "Бібліотекою Малого Лева" ще попереду, заповнила цю прогалину.

Вікторину на знання книг Видавництва Старого Лева провела Валентина Шевченко. 

Найочікуванішим моментом стало нагородження учасників творчого конкурсу дипломами нашої бібліотеки і подарунками від видавництва, яке займається ще й благодійною діяльністю,

 адже частина коштів, виручених на Гаражному розпродажі кілька днів тому, буде скерована на ремонт підлоги і встановлення опалювальної системи у дитячій бібліотеці смт Івано-Франкове, що на Яворівщині. Сертифікат, який засвідчує цей факт, отримали бібліотекарі і читачі цієї бібліотеки.

Дякуючи Видавництву Старого Лева за прекрасні книги, діти і дорослі бажали, аби цих книг було якомога більше у наших бібліотеках - особливо сільських.

...Але "родзинкою" Свята став маленький Северинчик (Северин Миколайович, як з повагою називала його мама Мар'яна Савка), якому відразу припали до душі численні леви, левчики і левенята, що прикрашали наш зал. 

Його бавили і Оксана Зьобро, і Катя Міхаліцина, і навіть директор нашої бібліотеки Лариса Лугова... 

А після закінчення свята ми не могли не записати Северина до бібліотеки.

Фотографії з улюбленими письменниками і автографи від них - невід'ємна складова зустрічей з читачами.