У нашій бібліотеці літературно кавували «Видавництво Старого Лева», Оксана Сайко та її «Новенька…»

На «Літературну каву по-львівськи» до нашої бібліотеки завітали надзвичайно цікаві люди: «Видавництво Стартого Лева» на чолі з головним редактором Маряною Савкою та молода письменниця і журналістка Оксана Сайко, яка презентувала свою першу книгу «Новенька та інші історії», що вийшла у цьому видавництві.

Маряна Савка представила не лише нову цікаву авторку в особі Оксани Сайко, але й книжкові новинки інших авторів, які щойно побачили світ у «Видавництві Старого Лева».

Потім почався цікавий діалог між восьмикласниками гімназії «Галицької» і письменницею Оксаною Сайко. Учнів цікавило, які історії у книзі Оксани вигадані, а які справді були, чи потрапляла письменниця у ті екстримальні ситуації, в яких часто бувають її персонажі… Цікаво, що вчителька алгебри Матильда (Марія Теодорівна тобто) має свого прототипа – «математичку», яка навчала у школі Оксану Сайко, а героїня «Моєї маленької історії» повторила «подвиг» школярки Оксани і залізла у клас через вікно…

Наприкінці зустрічі усі присутні прослухали це оповідання, яке є одним з найулюбленіших Оксани Сайко, у виконанні авторки та взяли автографи і сфотографувалися на згадку про цікаву зустріч з нею.