Різдво в Гаю

Різдво в Гаю

Гості свята спільно з гуртом автентичної музики «Коралі»,гуртом «Курбаси» та вертепами колядуватимуть від хати до хати, щоб створити особливу родинну атмосферу.

 «На Різдво кожен очікує дива. Чогось таємничого, незбагненного і світлого. На Різдво в Гаю усією великою родиною ми будемо колядувати, величати та щиро бажати усім добра!», - зазначив організатор свята та директор компанії «ДікАрт» Андрій Сидор.

На Головній сцені Свята виступатимуть вертепи, а також відбудеться спільна коляда з гуртами «Джалапіта», «Курбаси», вертепом театру тіней «Див» та гурту «Йорий Клоц». Вперше на святі «Різдво в Гаю» співачка Оксана Муха виконає колядки із свого нового альбому.

Гості свята зможуть долучитись до різноманітних майстер-класів: створення ляльки-мотанки, плетіння дідуха і Різдвяних павуків з соломи та виготовлення свічок ручної роботи разом із Львівською Свічковою мануфактурою.

Окрім цього організатори свята, в час приготувань до Різдва Христового, запрошуютьусіх створити неймовірно світлий та добрий настрій - намалювати або зробити свого ангелика, почепити на віконце у своїй домівці, сфотографувати, виставити у соц. мережу, а другого ангелика занести у Львівську свічкову мануфактуру (пл. Музейна, 1). Ангеликами буде прикрашено Шевченківський гай на Різдво.

«Різдво в Гаю – це можливість зануритись у вир українських колядок, автентики та прекрасних наших традицій, які нам передали нам наші бабці. Кожен зможе привести сюди своїх родичів, друзів та принести із собою свого ангелика, бо кожна людина у цьому світі має свого охоронця, який допомагає долати труднощі та віднайти світло в самому собі», - розповіла координатор свята «Різдво в Гаю» Соломія Чубай.

Також в рамках «Різдва в Гаю»буде презентовано різдвяні інсталяції «Ангельська коляда» митців галереї сучасного сакрального мистецтва «IconArt», запрацює ярмарок різдвяних страв,а для малечі читатимуть добрі казки про маленькі й великі Різдвяні дива та проведуть майстер-клас із розмальовування пряників.

Різдво в Гаю – час зустрічі львівських родин, друзів та гостей міста!

Організатори: Компанія "ДікАрт", Музей народної архітектури та побуту "Шевченківський гай".