«Найкращий читач України – 2011»

Найкращі читачі Львівської області віддають перевагу українській літературі

         У Львівській обласній бібліотеці для дітей відбувся обласний тур Всеукраїнського читацького конкурсу «Найкращий читач – 2011».

         Конкурс організований Громадською організацією «Форум видавців» і проводиться з 2003 року. Цього року у конкурсі взяло участь понад шість тисяч дітей – учнів 6-х і 7-х класів середніх шкіл Львівської області. На обласний етап приїхали кращі з кращих – 49 переможців відбіркових турів (25 шестикласників і 24 семикласника)– представників 20 районів і 7 міст обласного підпорядкування.

         Конкурс проходив у три тури. Питання були з різних галузей знань, але, переважно, із зарубіжної і української літератури. Була номінація, присвячена творчості Лесі Українки, 140-річчя від дня народження якої відзначалося у лютому.

         Члени журі – представники «Форуму видавців», Львівської облдержадміністрації та бібліотекарі – відзначили ерудицію дітей і бажання до перемоги. А письменниця Оксана Думанська (теж член журі) вручила окремий приз – свою книгу «Куди зникає час» - не лише кращим читачам, але й тим, хто привіз на конкурс свої малюнки.

         У справедливій боротьбі переможцями стали: учениця 6-го класу Оксана Кузьма із селища міського типу Олесько, Буського району і семикласниця Наталя Руда з Великих Мостів Сокальського району.

         Дівчата дуже люблять читати, віддаючи перевагу сучасній українській літературі, а також пишуть вірші. Улюблена книга Оксани Кузьми – «Дивні дні Гані Грак» Любка Дереша. «Моя улюблена книга – «Анжеліка – принцеса Анру» Олександра Бригінця, - каже Наталя Руда. – Це захоплююча розповідь про двох дітей, до яких прилетіла їхня тітка, про їхні пригоди. Книга вчить ніколи не здаватися і вірити у власні сили.»

         Переможці отримали головний приз конкурсу – путівку на фестиваль «Книгоманія», який відбудеться у Львові 28-30 квітня.