Найкращі читачі Львівщини живуть у Буському й Сокальському районах

Найкращі читачі Львівщини живуть у Буському й Сокальському районах

Нарешті! Нарешті ми знаємо, хто з найкращих читачів Львівської області приїдуть у вересні на Форум видавців у Львові. Це - найголовніший приз, який вибороли двоє переможців. Крім того, усі 40 учасників фінального туру Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач - 2015" отримали подарунки - книги від львівських видавництв "Вісім лапок" та "Видавництво Старого Лева" і невеличкі сувеніри від нашої бібліотеки. Але про все по-порядку.

Вже з самого ранку переможці районних турів конкурсу, які визначилися з-поміж майже 5 тисяч учасників, почали з'їжджатися до нашої бібліотеки, аби незабаром розпочати вирішальні змагання, відповідаючи на тестові запитання.

У перерві між основним і додатковим турами (адже учнів, які набрали однакову кількість балів, виявилося по двоє у кожній віковій категорії - 6 та 7 класи) найкращі читачі області мали змогу поспілкуватися з лідером популярного гурту "МЕРІ" Віктором Винником, який зачитав їм уривок з роману Сергія Гридіна "Не такий", та насолодитися виступом учасників циркової студії "Львівські віртуози" Аліни Бицюк та Ігоря Новікова (керівник - Віктор Кізлик, хореограф - Юрій Ванджала).

А от переможців обласного туру Всеукраїнського конкурсу "Найкращий читач - 2015" визначив додатковий тур. Після напружених змагань на знання української та зарубіжної літератури переможцем серед шестикласників стала Мар'яна Стадник з села Задвір'я Буського району, а кращою серед семикласників виявилася Ангеліна Яремчук з міста Великі Мости Сокальського району. 

Схвильовані і щасливі переможці дуже раділи своїй перемозі. Мар'яна Стадник, коли їхала до Львова, вірила, що переможе, а от Ангеліна Яремчук сказала, що для неї головне - участь, а не перемога. Дівчата сказали, що ця поїздка до Львова виправдала їхні сподівання, їм дуже сподобалося сьогодні абсолютно все, але особливо запам'яталося спілкування з Віктором Винником і циркові номери юних артистів.

Отож, найкращі читачі цього року визначено, а ми уже живемо у передчутті вересневого Форуму видавців і знову чекаємо через рік наших найкращих читачів.