Мандрівки "Бібліотеки Малого Лева". Тур третій. Яворівщина

У березні естафету від письменника Андрія Бачинського у нашому партнерському проекті з Видавництвом Старого Лева "Бібліотека Малого Лева" підхопила чарівна Оксана Сайко,з якою ми вирушили спочатку у селищі міського типу Івано-Франкове, а потім - у Новояворіськ та Яворів. І всюди письменниця, координатор проекту від ВСЛ Оксана Зьобро і ми, бібліотекарі Львівської обласної бібліотеки для дітей, були бажаними й очікуваними гостями.

В Івано-Франковому і Новояворівську, незважаючи на холод (приміщення бібліотек не опалюються), шанувальники гарної книги і, зокрема, творчості Оксани Сайко, після закінчення зустрічі не хотіли розходитися, обступивши письменницю й беручи у неї автографи. А у Яворові учні місцевої школи вразили нас тим, що майже усі прочитали оповідання Оксани Сайко "Новенька та інші історії", а от її нової книги "Кав'ярня на розі" вистачило далеко не усім охочим її придбати.

Діалоги в усіх бібліотеках, де ми побували, були цікавими, змістовними, насиченими спогадами про дитинство і про перші кроки на ниві письменства, про захоплення, мандрівки, таємничі загадки старовинних замків і усього того, про що можна довідатися лише гортаючи сторінки цікавезних книг, до яких, без сумніву, належать і книги письменниці Оксани Сайко і яку уже з нетерпінням чекають на Сколівщині.