Мандрівки "Бібліотеки Малого Лева". Тур шостий. Золочівщина

Після гостинної Жовківщини "Бібліотеку Малого Лева" разом з письменницею Христиною Лукашук не менш гостинно приймали на Золочівщині. 

У Золочівській центральній районній бібліотеці ім. І. Франка на зустріч з письменницею прийшли учні 5 - 7 класів середньої школи №3 м. Золочева.

Сторінка за сторінкою гортаючи свою книгу "Казка про Майдан", Христина Лукащук розповідала про те, як народжувалася її перша книжка для дітей, про те, що особисто для неї означає Майдан і що ця "Казка..." - це можливість сказати "дякую!" полеглим за свободу і справедливість під час кривавих подій на Майдані взимку 2014 року.

У бібліотеці-філії села Червоне школярі у вишиванках прийшли за півгодини до призначеного часу зустрічі. Вони залюбки роздивлялися книги "Видавництва Старого Лева", а потім купували ті, які припали до душі.

Розповідь про наш проект і "Казку про Майдан" слухали уважно,а учні 8 класу середньої школи села Ясенівці Андрій та Валентина прочитали свої вірші про Майдан і Небесну сотню.

Третьокласниці середньої школи села Червоного ділилися своїми враженнями від прочитаних у журналі "Світ дитини" оповідань Христини Лукащук.

Ми поверталися до Львова із переконанням у тому, що наш партнерський проект з"Видавництвом Старого Лева" під назвою "Бібліотека Малого Лева" потрібний як видавцям і бібліотекарям, так і, в першу чергу, читачам, які живуть у містах, селах, районних центрах Львівщини. І зустрічі з цими дітьми дозволяють вірити у те, що саме за ними - теперішніми школярами - майбутнє України.