Мандрівки "Бібліотеки Малого Лева". Тур п'ятий. Жовківщина

Не зважаючи ні на які природні та погодні катаклізми, наш партнерський проект "Бібліотека Малого Лева" продовжує свої мандри. 2 квітня ми вирушили з письменницею Христиною Лукащук на Жовківщину.

 Її перша дитяча книга "Казка про Майдан" завойовує все більше прихильників і вдячних читачів. Вона є особливо цікавою ще й тим, що це перша і на даний час єдина книга для дітей про події річної давності в контексті історії України.

Першу зупинку ми зробили у Куликові. До бібліотеки-філії прийшли чотирикласники, які з цікавістю слухали розповідь Христини Лукащук про те, як писалася й ілюструвалася книга (адже авторка не лише написала текст, але й створила чудові ілюстрації до нього).

Сторінка за сторінкою гортаючи книгу, Христина не лише зачитувала уривки, але й коментувала ілюстрації, а у пам'яті зринали криваві, трагічні й героїчні дні нашої революції Гідності.

Діти із зацікавленням слухали, ставили запитання, а потім залюбки купували книги і брали автограф у Христини Лукащук.

Наступна зустріч у селі Глинськ була не менш цікавою. Учні 4 - 6 класів школи, яка розташована якраз навпроти бібліотеки-філії, теж мали запитання до гості, а дехто читав свої вірші.

У районній бібліотеці Жовкви ледве вистачило місця для усіх охочих потрапити на зустріч з Христиною Лукащук і Видавництвом Старого Лева.

Учнів 5 - 6 класів цікавило, які ще книги, крім "Казки про Майдан", написала авторка, як довго триває робота над книгою, чи планує ще писати для дітей...

Наприкінці квітня "Бібліотеку Малого Лева" з Христиною Лукащук чекають на Золочівській землі.