Мандрівки "Бібліотеки Малого Лева". Тур одинадцятий. Стрийщина

Завершальна поїздка у рамках партнерського проекту з "Видавництвом Старого Лева" на Стрийщину виявилася надзвичайно насиченою, цікавою і плідною.

Зустрічі з видавництвом і письменником Андрієм Бачинським у селах Угерсько і Загірне, містечку Дашава і у Стрию залишили теплі спогади у серцях дорослих і дітей.

Першим у нашому "турі" Стрийщиною було село Угерсько. Учні місцевої школи з цікавістю слухали розповідь Андрія Бачинського про його знайомство із глухо-німими дітьми, про задум і народження книги "140 децибелів тиші", про світогляд і звички дітей з особливими потребами...

 Дітей цікавило, коли письменник почав писати, про що були його перші книги і яким він бачить наше майбутнє... Після зустрічі діти залюбки купували книги, брали автографи і фотографувалися.

У Дашаві зустріч була не менш цікавою. Одна дівчинка навіть мала власну книгу "140 децибелів тиші", прочитала її і сказала, що вона її дуже вразила.

 У Загірному нас зустріли "хлібом-сіллю" - такий прийом ми бачили вперше. 

Розмова була, як і перші дві, цікава і змістовна. Дітей цікавило також, чи буде продовження "Детективів в Артеку", над чим письменник працює зараз.

 Тут теж діти залюбки купували книги, брали автографи і фотографувалися з Андрієм Бачинським на згадку.

Коли ми приїхали у Стрийську районну бібліотеку для дітей, у нас залишилися тільки книги Андрія Бачинського - книги інших авторів розкупили на попередніх зустрічах. Але і тут розмова точилася жвава й змістовна. Діти з цікавістю слухали про таємниці письменницького ремесла, про народження сюжету і втілення задуму на папері.

 А ще Андрій Бачинський зізнався, що, якби не було комп'ютера, він не став би письменником, бо від руки не писав би...

Автографи, фото на згадку і теплі спогади про цікаву зустріч - що іще потрібно для натхнення письменнику і його читачам?..