Мандрівка у минуле з Олександром Гаврошем

Мандрівка у минуле з Олександром Гаврошем

Сьогодні у нашій бібліотеці, в межах проекту "Люди, що читають: літературна кав'ярня", був справді "зірковий" гість - письменник і журналіст із Ужгорода Олександр Гаврош. 

Його книжку про Івана Силу внесено у шкільну програму, а на її основі у 2013 році знято художній фільм. Але й інші книги письменника залюбки читають і перечитують. 

Коли наш гість почув від хлопчини, що той нещодавно ПЕРЕчитував книжку про розбійника Пинтю, то був приємно вражений. "Це найбільший комплімент для письменника - почути, що його книжки не просто читають, а ще й перечитують", - втішено зазначив Олександр Гаврош.

Сашко прийшов із своїми відеоматеріалами - трейлером до фільму "Іван Сила", саунд-треком до цього фільму "Я сам собі сила" у виконанні гурту ТНМК (Танок На Майдані Конго) і буктрейлером про трьох найвідоміших карпатських розбійників, серед яких були Олекса Довбуш та Григорій Пинтя. 

Оскільки на зустріч з письменником прийшли учні 8 класу, які "проходили" у сьомому "Івана Силу" і семикласники, у яких радість знайомства з автором та його неймовірними героями ще попереду, то розмова точилася цікава, адже читачі були "в темі" і залюбки переказували епізоди книжки.

Відеоряд, який був показаний під час зустрічі, ще більше розпалив інтерес до творчості Олександра Гавроша.

Наш гість розповідав і про інші свої книжки,

а з роману "Дідо - Всевідо" зачитав уривок. 

На завершення Олександр Гаврош висловив впевненість, що серед присутніх є щонайменше двоє, хто у майбутньому стане відомою людиною. Адже якщо повірити в себе і працювати над втіленням своєї мрії, то успіх неминуче прийде... 

Жвавий діалог між письменником і читачами завершився фото та автограф-сесією.