Малювання ікон на склі

21 травня 2022 о 13:00
Малювання ікон на склі

Малярство на склі - давній жанр народного живопису, відомий людству ще з часів Візантії та Стародавнього Риму.  В Україні ця техніка набула особливої популярності наприкінці XIXст. і відноситься до жанру наївного мистецтва. Зображені сюжети були християнськими, але не канонічними, тому, зазвичай, прикрашали хатні інтер’єри.
Ікону на склі вирізняє простота техніки і зображення, але водночас така притаманна народним творам щирість та чуттєвість.  

Ми запрошуємо вас створити свою унікальну ікону, яка буде особливим оберегом вашої оселі або може бути чудовим подарунком для близьких.  На майстер-класі  ви також довідаєтесь багато нового про історію та традиції малювання ікон на склі, в світі та в Україні, про особливості малюнку у кожному регіоні, технічні тонкощі та багато інших цікавих фактів.

Майстер-клас проводить Тарас Дідула - відомий львівський художник, реставратор, фотограф, педагог, людина великого таланту та не меншої харизми. Учасник та лауреат багатьох міжнародних виставок, чиї роботи зберігаються у музеях та приватних колекціях.

Для малювання ікони на склі не потрібно особливої підготовки, тому запрошуємо всіх охочих від 16 років.

Малюнок можна обрати під час майстер-класу або узгодити попередньо: ми надішлемо вам зразки, і ви оберете, котрий вам до душі.

Тривалість: 3 години
Вартість майстер класу: 450 грн. (У вартість входять: скло (30x21), дерев'яна рамка, фарби та всі інші необхідні для роботи матеріали)

Частина виручених коштів буде передана на потреби ЗСУ.

Попередня реєстрація та всі деталі за номером: (067) 654-39-19
Кількість місць обмежена.