Майстер-клас життєвої й акторської майстерності від Таїсії Литвиненко

У нашій бібліотеці у рамках проекту "Літературна кава по-львівськи" побувало чимало цікавих, неординарних і творчих особистостей, але, напевно, ще жоден гість не тримав увагу публіки майже дві години. І щоб після завершення "кавування" ще півгодини тривало неофіційне спілкування у вужчому колі найпалкіших шанувальників. Народній артистці України Таїсії Литвиненко це вдалося.

Зайшовши до читального залу, де уже на неї чекали наші читачі - студенти училища культури і старшокласники ЗСШ №62 - вона відразу по-командному звеліла: "Встати!", уже цим задавши тон майбутньому спілкуванню.

Таїсія Йосипівна розповідала про свою родину, про зйомки у фільмах, про театральні постановки, про своїх студентів, про те, що свою професію потрібно любити... "Якщо ви з радістю ідете на роботу і любите свою професію, вона вас омолоджує, а якщо ненавидите - вбиває..." Можливо, у цьому - один з рецептів молодості й енергійності актриси, яка у лютому святкуватиме свій 80-річний ювілей.

Якою була в молодості Таїсія Литвиненко, нагадали присутнім уривки з фільмів "Назар Стодоля", "Штепсель одружує Тарапуньку" та "За двома зайцями". До слова, після зустрічі одна із шанувальниць творчості нашої гості сказала: "З тих пір ви майже не змінилися - причепити вам косу - і все!.."

Наші читачі запитували актрису інших популярних акторів, з якими їй доводилося працювати, про те, які вистави в інших театрах Львова їй подобаються...

Зав'язався диспут щодо традиційності і нетрадиційності постановок класичних вистав.

Ніхто не сподівався, що спонтанно Таїсія Литвиненко захоче провести міні-майстер-клас з уміння правильно... ходити. Для цього викликала чотирьох хлопців і попросила, аби вони уявили, що вбрані у дорогі італійські костюми, мешти, капелюхи і пройшлися перед публікою.

А наприкінці зустрічі попросила усіх щось заспівати. "Чом ти не прийшов" співав увесь зал. Потім - традиційні вітання, фотографування і спілкування з тими, хто ніяк не хотів відпускати Таїсію Йосипівну, намагаючись якомога більше довідатися про секрети акторської майстерності, адже вона заінтригувала присутніх запрошенням через два роки на свій курс, який, можливо, знову набиратиме...

Дай Вам Бог здоров'я, натхнення і втілення усіх планів у життя та многая і благая літ, шановна й обожнювана наша Таїсіє Йосипівно!

Гість «Літературної кави по-львівськи» - народна артистка України Таїсія ЛитвиненкоГість «Літературної кави по-львівськи» - народна артистка України Таїсія ЛитвиненкоМайстер-клас з уміння ходити від Т. ЛитвиненкоМайстер-клас з уміння ходити від Т. ЛитвиненкоВітання від бібліотекиФото на згадку