"Література як мікстура"

"Декілька днів тому прочитала книгу Стівена Кінга "Країна розваг". Ця книга ідеально підійде для тих, хто хоче полоскотати собі нерви чудовою книгою, але окрім цього, вона підштовхне вас до філософських роздумів.

Сюжет «Країни розваг» справді захопливий. Він як мотузка, складена з багатьох ниток – характерів персонажів. І кожна нитка міцна, кожен персонаж - справжній. Цікаво, що розповідь у романі ведеться від імені самого головного героя, але вже на схилі літ.

Такий стиль ведення оповіді додає їй певного шарму й старовини, адже сучасний жанр твору – психологічний трилер – написаний на основі подій далекого 1973 року. Водночас втрачається елемент несподіванки стосовно долі головного героя. Хоча в цьому творі несподіванок мені не бракувало)

На мою думку, роман сподобається всім, хто любить читати, бо він розважить, здивує й, можливо, змінить ваше ставлення до оточуючих. Принаймні змусить згадати, що не всі люди є тими, за кого себе видають" - каже Катерина Лесь, наша колега. Так, так, у нас в бібліотеці вже є дві Катерини.