Ікони, або Євангеліє у фарбах

Ікони, або Євангеліє у фарбах

Львів сакральний, або мистецтво іконопису - одна з тем програми літнього читання "Львовознавчий пленер", яку ми сьогодні вивчали.

У церквах Львова можна помолитися біля двох десятків чудотворних образів, проте, не всі ми про них знаємо.  Люди кажуть, що молитви біля таких ікон виліковують від хвороб, наставляють на шлях істини і допомагають у житті.

Тож, зібравшись у бібліотеці ми вирушили на зустріч новим знанням і враженням.

Про сакральне мистецтво в цілому, про ікони, як віронавчальний текст, про їх види, техніки малювання, символізм в іконописанні, тощо дуже доступно нам розповіла Оксана Степована - менеджер  галереї сучасного сакрального мистецтва  "Iconart".

Ми побачили ікони традиційні (дерев'яні), ікони, зроблені на склі, вишиті, різьблені, друковані, керамічні і навіть дротяні.

Найбільше дітей зацікавили символи, які зображені на традиційних іконах, тому не соромлячись, навіть найменші наввипередки задавали свої запитання Оксані, яка, до речі, - не тільки дослідник, але і авторка ікони.

Захоплені відкриттями і натхненні новими знаннями кожен з нас, вже особисто вирушить на пошуки чудодійних ікон по львівських храмах.

Далі буде!