Форум видавців: день перший

Форум видавців: день перший

Відшумів перший день роботи 23 Форуму видавців. Він видався надзвичайно насиченим, цікавим, багатим на чудові зустрічі й знайомства. 

Наша бібліотека приймала гостей. Відкрив наш форумський марафон головний редактор видавництва "Фонтан казок" Іван Андрусяк, 

який презентував книги переможців минулорічного конкурсу "Напишіть про мене книжку" і розповів про переможців цього року та умови самого конкурсу, який покликаний знаходити нових цікавих авторів, що пишуть про дітей та підлітків, а юні читачі з легкістю впізнають себе у героях цих книг. Разом з Іваном Андрусяком приїхала і одна з членів журі - радіоведуча і письменниця Оксамитка Блажевська, яка теж розповідала про конкурсні твори, які довелося читати й оцінювати. Книги переможців цього року ми матимемо нагоду презентувати на наступному Форумі видавців.

Від "Фонтану казок" естафету перехопило видавництво "Урбіно" в особі головного редактора Божени Антоняк, яка читала уривки з нової книги Гжегоржа Касдепке "Міфи для дітей", а також розповідала про новиники видавництва.

Для молодших школярів цікавий майстер-клас "Читаємо-малюємо-фантазуємо" провела тернопільська письменниця Ірина Мацко.

 Намалювавшись і нафантазувавшись досхочу, дітлахи потім залюбки купували книжки нашої тернопільської гості і брали у неї автографи.

Дорослу аудиторію 

радувала своєю творчістю і новою книжкою "На дні мого ковша" працівник нашої бібліотеки Людмила Пуляєва-Чижович.

 Вірші Людмили читали актори Театру ім. Марії Заньковецької Анна Матійченко та Мар'яна Фехтель, 

а також Юлія Соколова

 та автор. Поетичний "двобій" відбувся між Людмилою та поетом Богданом Бовшиком, 

а Іван Гентош, поки ішла презентація, написав пародії на два вірша Людмили Чижович.

Завершальним акордом першого форумського дня була презентація нової книжки Івана Гентоша "Страсті земні", яку представляв автор.   Наприкінці Іван надав слово сокальській поетесі Любові Бенедишин, яка презентувала свою нову збірку "Зачаття неба".