#Читай_досягай

#Читай_досягай

Нещодавно стартувала акція #Читай_досягай від Український інститут книги і Міністерство культури та інформаційної політики України і кожного дня до неї долучаються авторитетні люди, котрі діляться тим, як саме книги вплинули на їхнє життя, сформували особистіть та допомогли у досягненні стабільності.

Сьогодні до неї долучилася і т.в.о. Департамент з питань культури, національностей та релігій ЛОДА Tetyana Pluhator-Tsybak:

"Ми щоденно споживаємо купу інформації з наших гаджетів у соціальних мережах. І ніби це не так вже зле, бо насправді зараз дуже багато цікавого і корисного контенту.

Але для мене ніщо не замінить живої паперової книги, її запаху та шурхоту сторінок. Хоча, зізнаюся, часу на читання зараз вдається виділяти не так багато, але є одна книга, в яку я зазираю найчастіше. Це «365 коротких історій для душі» Бруно Ферреро. Ці теплі історії не дають мені забути про справжні цінності життя і завжди нагадують про людяність. Бо в якій сфері ви б не працювали, як на мене, це має бути нашим основним постулатом.

А ще серед моїх настільних книг також і вибрані вірші Ліна Костенко і дуже мені полюбились вірші Ілона Верхівська-Ельтек .

Що ж до дитячої літератури, то своїм дітям я навіть трохи заздрю, бо в час мого дитинства не було стільки класних дитячих книжок, а зараз книжки для дітей – це особливе мистецтво. Мені дуже подабається серія абеток-енциклопедій «Від А до Я» про Франка, Шевченка, Антонича, Шептицького, Сковороду від Видавництво Старого Лева. Їх автори дуже цікаво і доступно подають матеріал про наших світочів + там неймовірно круті ілюстрації!

Словом, до чого це я все?) А до того, що це я із задоволенням долучаюся до Всеукраїнської акції #Читай_досягай і вас запрошую!"

#Читай_досягай #Леотека #Український_інститут_книги