«Бал чудовиськ» у бібліотеці

Другий день Всеукраїнського тижня дитячого читання запамятався нашим відвідувачам цікавим дійством – літературний театр «Маска» представив на суд глядача премєру вистави «Бал чудовиськ» за пєсою Пал Бекеша. Цікаво, що українською мовою на театральних сценах України ця пєса іще не йшла. Юні актори театру «Маска» на чолі з режисером Юлією Соколовою стали першими, хто відважився втілити непрості образи угорського драматурга.

Сюжет цікавий і дуже повчальний. Чудовиська захопили увесь світ, крім маленького лісу, де живуть наші герої: Чистюлька, Корочок, Землериєчка і Боягузик. Небезпека опинитися під владою чудовиськ загрожує і їм, адже їхня подруга Шибайголова, покинувши ліс сім років тому, теж перетворилася на чудовисько, і тепер повернулася, аби підкорити собі колишніх друзів. Проте Боягузик – інтелектуал, який боїться власної тіні, чинить чудовиськам гідний опір. Книги із його бібліотеки, утворивши позитивну ауру в лісі, довго не дозволяли чудовиськам запанувати тут. Шибайголова має намір не лише полонити мешканців лісу, але й знищити бібліотеку Боягузика. Але, як і буває зазвичай у казках, добро виявляється сильнішим і перемагає зло. Боягузик повертається переможцем до рідного лісу.

Повчальну історію про те, як не стати чудовиськом, з цікавістю дивилися наші читачі, їхні батьки і бібліотекарі. Аплодуючи юним акторам, кожен з присутніх замислився над сенсом життя і над тим, як побороти чудовиськ всередині себе…

Глядачі з цікавістю спостерігають за героями п’єси «Бал чудовиськ»Сцени з виставиСцени з виставиСцени з виставиСцени з виставиУсі учасники вистави на чолі з режисером Юлією СоколовоюГерой-переможець – Боягузик (Андрій Замасло)