"Абетка", написана в Ізраїлі

Сьогодні у нашій бібліотеці була незвична і незабутня зустріч і презентація. Письменниця, яка 18 років мешкає в Ізраїлі, але розмовляє і пише виключно українською мовою, захотіла презентувати нашим читачам свою книжку-розмальовку "Абетка". 

Валентина Чайковська народилася у Луцьку, навчалася у Львові (закінчила Львівську політехніку), потім працювала знову на Волині, а у 1998 році доля закинула її на Святу Землю - в Ізраїль. Саме там і прокинувся в ній поетичний дар. За десять років Валентина Чайковська видала десять книг, є членом Спілки письменників Ізраїлю, Національної спілки письменників України та Міжнародної гільдії письменників. Багато її віршів стали піснями. Одну з них виконала для наших читачів Юліана Попович з Рівного.

 З Нововолинська приїхав художник Анатолій Костюк,

 який малював ілюстрації до "Абетки", зі своєю дружиною - поетесою Світланою Костюк.

Наші маленькі читачі - першокласники ЗОШ №62 -

прийшли на зустріч з письменницею, попередньо вивчивши декілька віршів на літери, які склалися потім у прізвище ЧАЙКОВСЬКА.

 Пані Валентина розповідала про себе, відповідала на запитання наших читачів і до глибини душі була зворушена теплим прийомом.

Для бібліотеки і класу, який прийшов на презентацію, Валентина Чайковська подарувала свою "Абетку".

Тепла зустріч у бібліотеці залишиться у пам'яті як наших читачів, так і гості з Ізраїлю - письменниці Валентини Чайковської.