30 вересня – Всеукраїнський день бібліотек

30 вересня країна відзначає Всеукраїнський день бібліотек. Це свято з року в рік стає все більш популярним. На читачів у цей день чекають цікаві акції, сюрпризи, захоплюючі заходи, що демонструють можливості сучасних бібліотек, знайомлять з інформаційними ресурсами і новими послугами.

Львівська обласна бібліотека для дітей підготувала для своїх читачів чимало святкових імпрез. У цей день вся влада в бібліотеці переходить у руки читачів. 30 вересня бібліотека оголошує акцію «Імперія читачів». Кожен, хто в цей день відвідає бібліотеку, зможе дізнатися, чи легко це – бути бібліотекарем. Юні волонтери бібліотеки будуть самостійно обслуговувати чітачів, проводити екскурсії по біліотеці, читати вголос улюблені казки малюкам, побувають у таємничих лабіринтах бібліотечних книгосховищ.

Цікаво, що крім активних читачів, в цей день волонтерами стануть діти самих бібліотекарів. «Бібліородина» - це конкурс на найкраще знання таємниць маминої професії. А ще в цей день біля підземного переходу на площі Митній відбудеться флеш-моб «Почитаймо разом», відкриття виставки бібліотечних плакатів, вікторини, конкурси. На читачів чекають солодкі призи, нові цікаві книги і хороший настрій.