20 березня - Обласний день читання

20 березня 2024 о 13:00
20 березня - Обласний день читання

Для популяризації дитячого читання бібліотеки Львівської, Івано-Франківської, Тернопільської та Хмельницької областей щороку проводять Регіональну акцію «Березень. Читають всі!»

Ідея проведення Дня читання – 20 березня – народилась у працівників Львівської обласної бібліотеки для дітей, і ця акція вже стала доброю традицією на Львівщині. У цей день в усіх бібліотеках-учасницях дітям читають вголос одну і ту ж книгу.

Читцями можуть бути не тільки бібліотекарі. Ми завжди радимо запросити до участі в акції відомих людей, керівників міст і сіл, письменників, артистів, представників різних професій. Це продемонструє дітям, що «читають всі», що читання допомагає людині стати відомою та успішною.

Цьогоріч для голосного читання організаторами обрані книги Галини Вдовиченко, лауреатки спеціальної відзнаки Львівської обласної бібліотеки для дітей «Великий приятель маленьких читачів» (2019) і - твори читатиме в Леотеці сама авторка!!! Так-так: рекомендовані твори Галини Вдовиченко читатиме... Галина Вдовиченко!