"Українська пісня єднає нас" - допис від Лариси Лаптєвої

Зображення для новини '

Вдалась ще одна неймовірна ідея, яка виникла завдяки пропозиції Львівської обласної бібліотеки для дітей приєднатися до Міжнародного проекту "Ми - українці. Я і ти". Так вчора, 15 березня, відбулася віртуальна бібліотечно-музична вітальня "Українська пісня єднає нас" з міжшкільним пунктом вивчення української мови, що у м. Cвйонтки (Польща), та Piotr Tabaka і бібліотекою с. Грем'яче (Рівненська обл.).

Під час онлайн заходу відбулося знайомство з українськими народними та сучасними піснями як національним надбанням і візиткою України. Було розглянуто різні жанри, види української пісні: календарно-обрядові, соціально-побутові, історичні, колискові та ін. Крім того для юних українців в Польщі було запропоновано пригадати символи, які найчастіше згадуються в піснях: калина, верба, тополя, лелеки, барвінок, біла материнська хата тощо.

Для демонстрування багатства та різноманітності української пісні до онлайн-вітальні завітали учасниці вокального ансамблю "Берегиня" (керівник Тетяна Довга), які подарували школярам декілька музичних композицій: "Моя земля", "Повіяв вітер степовий", "Мамині яблуні" та "З роси й води".

На завершення онлайн-зустрічі відбувся несподіваний експромт: ураїнки з Рівненщини разом з українцями з м. Cвйонтки (Польща) спільно виконали народну пісню "Ти ж мене підманула".

Звичайно ж, за такий короткий час не можливо осягнути всю велич і цінність народної пісні. А проект "Ми-українці. Я і ти!" показує, що ні кордони, ні відстані не можуть стати на заваді єднанню й спілкуванню. І дійсно у нас вийшло, що українська пісня з'єднала нас.

Дякую за чудовий настрій, неймовірний досвід і емоції)