понеділок, 8 червня 2015 р.

Так весело може бути тільки з ними: 9 книжок про нерозлучних друзів



   9 червня - Міжнародний день друзів. А незабутнє літо, звичайно ж, ми проводимо саме з ними! Проте, це можуть бути й однокласники - бо чи пригоди після школи, чи  канікули, головне - у чудовій компанії друзів. У такий спосіб розважаються, подорожують,  дорослішають, сваряться і миряться, а також допомагають одне одному головні герої цих книжок. 
  А у вас є найкращий друг? Якщо раптом немає, то ці сміливі (і не дуже) дівчатка й хлопчики неодмінно навчать вас дружити:



Бачинський. А. Детективи в Артеку, або команда скарбошукачів. – Львів : Видавництво Старого Лева, 2014. – 191 с.
   Герої повісті – тендітна юна скрипалька Оленка та її друзі – Антон, Сашко і Сергій. Під час відпочинку у таборі на березі Чорного моря ­вони випадково дізнаються про таємницю захованих неподалік коштовностей славнозвісної Міледі, героїні роману про трьох мушкетерів. Уночі друзі таємно вирушають на пошуки скарбу, але потрапляють у вир захопливих пригод. Їм доведеться здійснити небезпечну подорож у печеру контрабандистів, а також вступити у справжній двобій з викрадачами музейних цінностей.
  Хто переможе в одвічному двобої зла і добра – підступність і ненависть, чи щирість і дружба?


Пригоди Тома Сойєра. Пригоди Гекльберрі Фінна

Твен, Марк. Пригоди Тома Сойєра; Пригоди Гекльберрі Фінна / іл. М. Гец. - Х. : Школа, 2004. - 432 с. 
   З усіх творів, написаних Марком Твеном, найвідомішими в усьому світі стали розповіді про пригоди двох друзів. Один із них - відчайдушний, кмітливий, вигадливий Том ріс у сім'ї, другий - Гек - дитина вулиці. Попри відчутну різницю у вихованні та звичках, обидва вони добрі, справедливі хлопці, здатні на благородні вчинки та навіть на ризик.




Вілсон, Джаклін. Дівчата зважуються : повість. – Тернопіль : Навчальна книга – Богдан, 2014. – 240 с. – (Дівчатка Джаклін).
   Це - історія трьох подруг, яка є продовженням книги «Дівчата закохані». Вони не перестають мріяти, закохуватися, розчаровуватися… Любов, сльози, зрада і сварки, примирення і самоствердження – тут цього достатньо! Еллі не на жарт переймається власною фігурою, сідає на люту-прелюту дієту, і лише жахаючий приклад шкільної товаришки Зої, хворої на анорексію, рятує її від найгіршого. Надін тим часом намагається стати фотомоделлю, а красуня –Маґда хоче завоювати любов найкрутішого хлопця спортцентру…


Нестайко, Всеволод. Тореадори з Васюківки : трилогія про пригоди двох друзів : нова авт. ред., з новими епізодами /  худож. А. Василенко. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2010. - 542 с. 
   І як же без них! Ява і Павлуша ніколи не втратять можливості привернути до себе увагу. «Нема на них буцегарні!», - «ласкаво» відгукується про них дід Салимон. Через свій потяг до пригод хлопчаки завжди потрапляють у найнеймовірніші ситуації. Але варто віддати їм належне - у них завжди тільки добрі наміри ...:)




Монтгомері, Лусі Мод. Емілі з Місячного Серпа : трилогія. Кн. 1 / пер. з англ. О. Бурячківського. - Львів : Свічадо, 2012. - 415 с. 
  Перед вами - історія дівчинки-сироти, обдарованої талантом писати.  Разом з Емілі Ви побуваєте у долині Чорної Водиці, дізнаєтесь, де живе Повелителька Вітрів і що таке Місячний Серп. Вам відкриється світ і сутність Бога її очима. А ще дізнаєтеся, як у неї з'явилася нова подруга Ільза. Ви просто не зможете залишитись байдужими до дівчаток, які так люблять життя, незважаючи ні на що. 

Лінгрен, Астрід. Пеппі Довгапанчоха / пер. зі швед. О. Сенюк ; худож. А. Джанік'ян. - К. : Махаон-Україна , 2012. - 108 с. 
  Дівчинка, для якої затісні будь-які рамки, – фантазерка, бунтарка, жартівниця. Неймовірно сильна. Неймовірно щедра і… трішечки самотня. Але ненадовго - вона знаходить друзів, Томмі та Аніку. Хочете і ви познайомитися з ними? Тоді розгортайте книжку уславленої шведської письменниці Астрід Ліндґрен і поринайте у їхні пригоди.


 Парашині-Дені, Жюльєт. Собака шукає хазяїна! – Х. : Ранок, 2014. – 48 с. – (Хутряні помпони і Ко).
  Трьох нерозлучних подружок — Адель, Луїзон і Розу — об’єднує одна пристрасть: усі вони обожнюють тварин. Подружки часто збираються разом на засідання свого «Клубу хутряних помпонів», щоб поговорити про своїх домашніх улюбленців і заодно придумати щось цікаве. У клубу дуже важлива місія — рятувати тварин, що потрапили в біду. Розумні і спостережливі дівчатка завжди в центрі захопливих пригод. Маленькі детективи розшукують тваринок, що зникли, і навіть викривають справжніх злочинців. Відтепер власники тварин можуть бути спокійні: юні захисниці тварин на варті, а отже, все буде гаразд!

Ліндгрен, Астрід. Знаменитий детектив Блюмквіст: повісті /  пер. зі швед. О. Сенюк; іл. В. Дунаєвої; обкл. Л. Андрощук. - К.: Школа, 2006. - 431 с.: іл. 
   «Знаменитий детектив Блюмквіст» - один із найвідоміших творів шведської письменниці Астрід Ліндгрен. Герої цієї книжки – хлопець Калле Блюмквіст та його товариші – жваві, дотепні діти, сповнені шляхетних поривань. У пошуках пригод вони нишпорять по всій околиці і випадково стають свідками злочину… А про те, які ж з дітьми трапилися неймовірні історії, читайте у цій книзі.


Пекарська, Малгожата-Кароліна. Лотерея : для дітей ст. шк. в. / пер. з пол. О. Шипнівської. – Х. : Школа, 2014. – 528 с.
  У "Лотереї", продовженні книги "Клас пані Чайки", герої дорослішають, і перед ними великий світ розкриває свої широкі обійми. Тепер їм доводиться вибрати майбутній фах, друзів, коханих і навіть... життя чи смерть! А це вже справді Вибір з великої літери. І здається, що життя схоже на лотерею, де кожен із героїв має свій квиток. Тільки-от постає запитання: як дістати саме виграшний квиток? Як зробити певну "ставку" на щось чи на когось і не помилитися? І нарешті - що треба вчинити, аби пощастило у цій шаленій лотереї під назвою "Життя"?




Немає коментарів:

Дописати коментар