вівторок, 17 травня 2016 р.

Справжня любов: на що готові люди заради книг

   
  Чого ми тільки не робимо, щоб переконати вас, яким важливим та захопливим може бути читання книжок. Бо знання, які ми отримуємо з книг, дозволяють нам рухатися вперед, не витрачаючи час на відкриття того, що вже відомо. А персонажі улюблених творів завжди поруч з нами, і ми пам'ятаємо їх навіть тоді, коли стаємо дорослими.
   А знаєте, книгам та їх популяризації присвячують своє життя не тільки письменники та бібліотекарі. Хто ще? Наприклад, мої сьогоднішні герої.


Bibliomotocarro -  мобільна книгарня


4748674 Розповім вам чарівну італійську історію про книги, дітей і дружбу. Вона  ніколи б не відбулась без вчителя на пенсії Антоніо Ла Кава і його благородної мети: ділитися любов’ю до книг із юними читачами. Від початку 2000-х він подорожує маленькими селами Басілікати зі своєю милою бібліотекою на трьох колесах, щоб промувати читання серед місцевих дітей. Діти його люблять. І люблять книги - завдяки йому.



Літературний возик

20120213155300_gal_10_la-carreta-literariaДесять років тому Мартін Роберто Муріло Гомес, натхненник “Літературного возика” (La Carreta Literaria), продавав охолоджену воду в центрі міста Картагени, що в Колумбії. А сьогодні у тому ж місці він опікується возиком, що наповнений книгами. Пан Мартін пропонує книги для читання тим, хто, на його думку, не може собі дозволити подібну покупку. Його мобільна бібліотека — це чудовий приклад популяризації читання й натхненного завзяття у своїй справі.


Книжковий танк


Weapons-of-Mass-Instruction-2-540x359Аргентинський художник Рауль Лемесоф створив цікавий книжковий проект під назвою «Зброя масового ураження». Він взяв каркас старенького автомобіля Ford Falcon, модифікував його, додав книжкові полиці і виїхав на вулицю.Перехожі можуть принести свої книги або взяти будь-яку книгу з «танка» абсолютно безкоштовно.



Bibioburro


Є такі місця у світі, куди може дістатися тільки один вид транспортного засобу  - живий. Бібліотекар і вчитель Луїс Соріано використовує двох віслюків Альфа і Бето, щоб доставляти книги у віддалені селища в центральному регіоні департаменту Магдалена, Колумбія. До речі, саме віслючки були першими тваринами, яких людина почала використовувати для перевезення вантажів. Альфа і Бето, мабуть, пишаються тим, що мають таку благородну місію.


Книжкове спілкування



«Розкажіть історію» - це дивна і стильна бібліотека на колесах, яку можна побачити на вулицях Лісабона. Цей проект розробив Франциско Антолін. Він перетворив старенький Renault Estafette 1975 року випуску на одну з найчудовіших "візитівок" португальської літератури. Це сталося після того, як Антолін зрозумів, як важко було знайти перекладені видання португальської літератури, щоб позичити почитати своїм зарубіжним друзям.


Марафон до бібліотеки


Як відомо, рух сприяє довгому і здоровому життю людини. Бо якщо до вас покищо не приїздить Антоніо чи Луїс зі своєю мобільною бібліотекою, тоді ви можете самі до неї прийти.  Так і робить  82-річна бабуся з Волині (Україна), котра щотижня долає десятки кілометрів до улюбленої бібліотекиІ молоді радить час від часу відволікатися від Інтернету, ходити пішки та більше читати справжніх книжок! 



А на що ви готові заради книг?


Немає коментарів:

Дописати коментар