четвер, 11 лютого 2016 р.

Що ви знаєте про кохання?



   Кажуть, що не ми знаходимо кохання, а воно знаходить нас. Любов надихає на творчість, а художні твори про це почуття спонукають читача співчувати персонажам у всіх їхніх переживаннях. І навіть якщо ви ще не закохані, то... обов'язково закохаєтесь. Принаймні, в одного з героїв цих книжок:

Процюк, Степан. Марійка і Костик / С. Процюк ; худ. О. Плоскіна. - К. : Грані - Т, 2008. - 64 с. : іл.
   Трилогія «Марійка і Костик», «Залюблені в сонце», «Аргонавти» - про кохання. Перше, несміливе, полохливе. Іскорка почуттів, яка зародилася у героїв у першій книзі, разом із ними переростає у другій та третій книзі в усвідомлення кохання. Але це чудове почуття далося героям не просто, воно витримало неабияку перевірку. Герої подолали отруйно-пристрасні ревнощі та непевно-гіркуваті сварки. І як добре, пройшовши через усі тенета, сказати один одному: «Я тебе кохаю!».


Дяченко, Марина. Ритуал : чарівний роман / М. Дяченко, С. Дяченко ; авт. пер. з рос. О. Негребецького; худож. В. Єрко. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2010. - 304 с. : іл.
   Вона - прекрасна принцеса, але потворна. Він - лютий дракон, але людяний. Обидва вони виламуються з клітки ритуалів, жорстоких або лицемірних, обидва програють війну проти світу, де щирість смішна, а любов неможлива ... Але чи програють? Невже з порядними принцами скрутно навіть у фентезі? М. і С. Дяченко вважають «Ритуал» найромантичнішим своїм твором.



Корнієнко, Тетяна. Недоторка : психологічна казка / Т. Корнієнко ; пер. з рос. І. Андрусяк; іл. В. Борігард. - К. : Час Майстрів, 2015. - 103 с. : іл.    
   Динамічна повість для підлітків розповідає про переломний момент в житті школярки, що стала мішенню для насмішок у класі. Книжка дає відповіді на багато підліткових запитань: чому дорослі не помічають, що діти виросли, що в них може бути власна думка, власне життя? Чому мами ображаються на правду і ховаються на кухні? Скільки треба бути знайомими, аби почати дружбу? Коли можна закохуватися? Повість рекомендована дітям від 12 років.
Відгук про книгу


Йорт, Віґдіс. Йорґен + Анна = любов : роман / В. Йорт ; пер. з норв. Н. Іваничук ; худож. оформл. А. Стефурак. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. - 154 с.   
  Анна - непосидюча, весела десятилітня дівчинка, яка понад усе любить таємниці, лазити по деревах і гасати на велосипеді. Та ось у її класі з’являється новачок, Йорґен, і звичний світ Анни перевертається догори дриґом, бо вона вперше в житті закохується. На її шляху стають численні суперниці, але Анна готова на все, щоб здобути прихильність Йорґена. Бо ж коли йдеться про кохання, усі засоби дозволені, хіба ні?
Відгук про книгу


Крюкова, Тамара. Костя + Ніка / Т. Крюкова ; пер. В. І. Омеляненко; ілюстр. А. Савицької. - Х. : Ранок, 2012. - 336 с. : іл. - (Дівочі історії). 
  Костя і Ніка - це Ромео і Джульєтта наших днів. Оповідь про людські взаємини: шляхетність і підлість, чуйність і байдужість, але в першу чергу - про кохання. Про те, що справжнє кохання приходить незалежно від віку і перемагає все. Навіть, здавалося б, неможливе... Героям цієї книги довелося зіткнутися з підступністю, брехнею, таємними інтригами і відвертою ворожнечею. А ще ця книга про те, що лицарі зустрічаються і в наші дні, а на прекрасному принці не обов'язково повинна бути корона. За сюжетом повісті знято художній фільм "КостяНіка. Час літа".



Ці та багато інших книг про кохання можна взяти у бібліотеці.

А це вам від мене!


Немає коментарів:

Дописати коментар