середу, 12 вересня 2018 р.

Презентації книжкових новинок 25 Форуму видавців у бібліотеці


Отож, мої любі друзі, незабаром ми зустрічатимемо 25-й ювілейний Форум видавців. Тепер він називатиметься BookForumLviv. У Львівській обласній бібліотеці для дітей відбудеться чимало заходів, презентацій, майстер-класів, зустрічей з письменниками, художниками, видавцями, де ви зможете поспілкуватися з авторами, дізнатися багато нового і цікавого. Ласкаво запрошую на зустрічі і пропоную огляд нових видань, презентації яких відбуватимуться у бібліотеці для наймолодших читачів.

20 вересня 12 год. презентація книжки Віталія Бугари «Більше за Всесвіт»

Як же так виходить, що одне й те саме може бути і великим, і маленьким водночас? І чи існує щось най-най-найбільше? Тато розповів Алісі, що Всесвіт настільки великий, що не має ні початку, ні кінця. Але дівчинка знає точно: є дещо інше безкінечно велике — матусина любов. Може, вона більша навіть за Всесвіт? Аліса міркує про це і запрошує читачів теж замислитися.

Книжка «Більше за Всесвіт» знайомить з поняттями «велике» та «маленьке», учить спостерігати за навколишнім світом, порівнювати, думати та замислюватися не лише про найбільше, а й про найважливіше у світі.

20 вересня 14 год. презентація книги Галини Крук «Раз овечка, два овечка»
Ці вірші народилися з гри і до гри запрошують.
Вони яскраві й веселі, світ у них — навиворіт, а дива біжать підстрибом поруч із читачами. Вони вчать лічити і вигадувати, їх легко запам’ятати… І найголовніше — вони стають улюбленими після першого прочитання.
Гайда за овечками! І не забудьте позбирати кульбабки, які сховалися на кожному-кожнісінькому розвороті.


20 вересня 17 год. презентація книжки Олега Чаклуна «Мікробот і Той, кого нема»
Четверта книжка пригод маленького робота Мікробота – справжнього супергероя сучасних українських дітей. Цього разу нас чекають карколомні мандрівки в часі: від дня створення Робопланети до… кількох митей перед тим, як вона має загинути. Чи вистачить цих кількох митей Мікроботу і його друзям, роботам Веселки, для того, щоб урятувати рідну планету? Яку роль у всьому цьому відіграє Той, кого нема – і навіщо його нема, і як він є? Надсучасні технології, суперможливості, дива техніки органічно поєднуються в новій книжці найтаємничішого сучасного українського дитячого письменника Олега Чаклуна з живими традиціями доброї казки.

21 вересня 10.30 год. презентація книжки Уляни Письменної «Хто такі Чемнята і Нечеми?»
Чи не знайомі ви часом із Нечемами? І чи не знаєте, бува, про які секрети вони прагнуть довідатися у Чемнят? Та чи стануть ті секрети Нечемам у нагоді? Дитяча книга «Хто такі Чемнята і Нечеми?» у легкій віршованій формі розповість батькам та малечі про повагу до себе та інших, тактовність, образу, небайдужість, терпимість, скромність та інші важливі якості, без яких неможливі справжня дружба, ефективне спілкування та міцні соціальні відносини. Книга стане в нагоді не тільки батькам, але й вихователям, учителям і дитячим психологам.



21 вересня 12.30 год. презентація книжки Дженні Німмо «Чарлі Бон»
Хто з нас хоча б раз у житті не мріяв володіти надзви­чайними здібностями — розуміти мову тварин, уміти літати чи пересувати предмети силою думки? А от головний герой роману Дженні Німмо «Чарлі Бон і таємничий дар» навіть не думав про таке. Чарлі вважав себе звичайнісіньким і гадки не мав, що він — один з далеких нащадків загадкового Червоного Короля. Але тепер, коли його дар проявився, в життя хлопця вриваються підступні інтриги й небезпечні пригоди. Йому дове­деться розплутати давню таємницю і дати відсіч своїм лихим тіткам. Попри мо­гутніх ворогів, яких він нажив в Академії Блура для обдарованих, Чарлі залишається там навчатися, щоб утримувати рівновагу між злими й добрими нащадками Червоного Короля. На нього та його друзів чекає дуже багато пригод.



21 вересня 14.30 год. зустріч з польським письменником Марціном Щигельським і знайомство з його творчістю.
«Ковчег часу» – сильна, глибока й дуже цікава історія про війну, про варшавське гетто, про дружбу, людяність, доброту та літературу. Воєнна Варшава. Рафалові дев’ять років і він живе в гетто. Хлопчик не ходить до школи, а сусіди довкола постійно змінюються, тому друзів у Рафала теж немає. Дідусь, який ним опікується, мусить заробляти гроші на прожиття, і його цілими днями не буває вдома. Найчастіше Рафал залишається сам. Проте в нього є книжки й бібліотека – єдине місце в гетто, куди дідусь дозволяє йому ходити самому. Якось бібліотекарка дає йому книжку Герберта Веллса «Машина часу». Відтоді життя Рафала цілковито змінюється. Починається його велика й небезпечна Пригода…

22 вересня 11.00 год. презентація серії книг для дітей «Я вивчаю...» Світлани Симошенко (видавництво «Перун»)


Автор поділиться своєю власною методикою "навчання дітей від 3-х років".








22 вересня 14.00 презентація серії книжок Оскара Бреніф'є «Мистецтво мислити»


Оскар Бреніф’є — революціонер у галузі освіти, який пропонує дорослим не давати дітям готові відповіді, а змалечку розвивати в них здатність думати, аналізувати та знаходити відповіді самостійно. У його книжках багато запитань — вони спонукають відмовитися від шаблонних відповідей, дозволяють бачити різноманіття світу, не боятися думати інакше.
Книжки Оскара Бреніф’є перекладені 27 мовами світу.


23 вересня 14.00 презентація книжок Валентини Семеняк «Бурмотійко і Даринка» та «Баба Сяба»

Сучасний світ, як ніколи раніше, потребує Любові і Добра. Книжки тернопільської письменниці Валентини Семеняк навчають маленьких читачів любити світ, робити добрі справи, мати сміливість завжди казати правду.

До зустрічі у бібліотеці))

Немає коментарів:

Дописати коментар