неділю, 12 квітня 2020 р.

Неосяжні космічні простори

     Будова Всесвіту, космічні відкриття,  подорожі до інших галактик завжди цікавили людство. Наші предки навіть гадки не мали, що планета Земля, на якій ми живемо, - це лишень маленька частинка Всесвіту.☀️🌘🌔🌜 

За давніми віруваннями, наша планета  лежала на спинах трьох китів,  інші легенди розповідають, що трималася  на спинах чотирьох слонів, які стояли на величезній черепасі.      
Згодом вченим вдалося довести🔭, що Земля  є круглою, й крім неї існує багато інших планет.  Наука розвивалася, а разом з нею і пізнання Всесвіту. 
     Завдяки першому польоту у космос Юрія Гагаріна 12 квітня 1961 року, людство отримало нові можливостей для вивчення космічних просторів. Теперішні сучасні технології дозволяють отримувати чудові фотографії нашої планети Земля, зроблені супутниками. Завдяки космічним зображенням можна побачити, як змінюється ландшафт планети, танення льоду на Антарктичному півострові, схему росту рослинності на планеті, лісові пожежі та багато іншого.
Ці чудові дитячі видання віртуальної виставки, які містять чимало таємниць про неосяжний космос, чекають на полицях бібліотеки!   

Немає коментарів:

Дописати коментар