пʼятницю, 10 лютого 2017 р.

Наш книжковий олімпійський рух

  
  Таємниці успіху та видатних спортивних результатів - не тільки у швидкісно-силових показниках, вони - у яскравій особистості кожного спортсмена, якого не просто знають і шанують у світі, але й з якого беруть приклад діти та молодь.
  Українські спортсмени виступають на Олімпійських іграх окремою командою, починаючи із Зимової Олімпіади 1994-го року. До цієї дати українці брали участь в іграх в складі олімпійських збірних Російської імперії, Польщі, Чехословаччини, Радянського Союзу та Об'єднаної команди (в 1992 році). Тепер ми пишаємося тим, що вже кілька десятків українців мають звання олімпійських чемпіонів!

  Керівництво олімпійським спортом в Україні здійснює Національний Олімпійський Комітет. І саме сьогодні, 10 лютого, у Львові під егідою його відділення у Львівській області проходить освітньо-пізнавальний захід «Олімпійська книга», який проводиться у рамках Всеукраїнського проекту Національного олімпійського комітету України.
  Зокрема, у нашій бібліотеці видатні спортсменки ознайомили користувачів-школярів із засадами Олімпійського руху, його цінностями. З читачами охоче спілкувалася виконавчий директор відділення НОК у Львівській області, учасниця зимових Олімпійських ігор 1994 року в Ліллехаммері, майстер спорту з гірськолижного спорту Христина Опьола та стипендіат НОК України, кандидат у майстри спорту з санного спорту, учасниця I зимової Юнацької Олімпіади Галина Куречко.
  У програмі акції «Олімпійська книга» була вікторина, під час якої діти, поділившись на команди, позмагалися у знаннях про Олімпіади та Олімпійський рух. 


  Також школярам розповіли про XIII Європейський юнацький олімпійський фестиваль із зимових видів спорту, який 11-18 лютого проходитиме у місті Ерзурум (Туреччина). І про двох представників Львівщини на цих престижних змаганнях – гірськолижників Анастасію Шепіленко і Романа Ковалевського. Європейські юнацькі олімпійські фестивалі проводяться в непарні роки із зимових та літніх видів спорту. Вік учасників - 14-18 років. Слід зазначити, що слово «олімпійський» у назві Фестивалю не випадкове. Бо всі атрибути і ритуали його проведення повністю відповідають «дорослим» Олімпійським іграм.



  Учасникам акції «Олімпійська книга» подарували книги та журнали на спортивну тематику, щоб школярі могли збагачувати знання про Олімпійський рух та про видатних українських олімпійців. А ще їм дуже сподобалися ось такі спортивні щоденники.


А про все, чого ми тут не розповіли - читайте у подарованих бібліотеці книгах:



Немає коментарів:

Дописати коментар