четвер, 5 травня 2016 р.

Найкращі книги для читання вголос


   Рекомендації фахівців читати дітям на ніч казки аж ніяк не випадкові. І найновіші дослідження вкотре переконують нас, що читання малюкам вголос сприяє розвитку здібностей до навчання і стимулює пов'язані з мовленням частини мозку. Головне - використовувати цей метод розвитку своєчасно і регулярно. Тому я пропоную вам ознайомитись із виданням "Найкращі книги для читання вголос" Львівської обласної бібліотеки для дітей. Бібліотекарі підібрали книжечки так, щоб спільне читання приносило користь та радість і вам, і дитині. Для зручності тут є книги для читання дітям від 0 до 2 років, від 2 до 4 років та від 4 до 6 років. Ось вони:


Книги для читання дітям від 0 до 2 років


365 історій = 365 Histoires : для читання дорослими дітям / ілюстр. К. Бюске ; авт. ориг. текстів Ж. Барнабе, Ж.-П. Бертран, Ж. Тома-Більстейн, М.-К. Сюїнь ; пер. О. Сапіги. - К. : Перо, 2008. - 191 с. : іл.
Кожного дня відбувається щось цікаве. Ми граємося, знайомимося з новими друзями, вчимося читати та писати і дуже скоро будемо готуватися до школи. А якщо зібрати разом найцікавіші історії та улюблені казки, то утвориться велика-превелика книга — «365 історій», яку можна читати цілий рік!




Еники-беники : лічилки та примовлянки до ігор / уклала Н. Дзюбишина-Мельник ; мал. О. Шингур. - Львів : Свічадо, 2012. - 56 с. : іл. - (Затишна книжка). 
Гра для дітей – це спосіб існування, а одним із елементів гри є лічилка. Така чудернацька, вона є яскравим виявом дитячого прагнення переінакшувати світ дорослих та створювати власний. І водночас служить для впорядкування стосунків між дітьми. Та є дитячою грою із рідною мовою, аби ліпше її засвоїти. Отож, конче потрібна для гармонійного зростання дитини в національному середовищі. Визначивши за допомогою лічилки учасників гри – можна й у самі ігри погратися. Тут ви їх теж знайдете, а саме ті, які грали ще наші дідусі й бабусі. Зрештою, за допомогою віршиків можна і просто вчитися лічити - й точна рима тут тільки допомога. Для родинного читання.

Їде поїзд : рахуємо до 5 / текст А.-А. Данилко ; худож. О. Рубановська. - Івано-Франківськ : Кашалот, 2007. - 8 с. : іл. - Книга з тканини.
Чудова книжечка з тканини для малюків. На кожній сторінці – 
яскраві вагончики, а дізнатися, хто ж їде в кожному вагончику малюк зможе, заглянувши під клапани-дверцят. Книжечка знайомить малюків з цифрами від 1 до 5 – на кожному вагончику зображена цифра, а кількість пасажирів у вагончику відповідає цифрі на ньому.

Коваленко, Марія. Пори року : від 1 року / М. Коваленко ; ілюстр. авт ; дизайн обкл. К. С. Герасимової. - К. : Майстер-клас, 2012. - 31 с. : іл. - (Діточкам).
Ця книга знайомить малюків із порами року. Вчить бачити красу природи і любити будь-який час року і будь-яку погоду. Показує дітям силу добра і спонукає їх робити добро. Вона вчить тому, що любов – це приймати і віддавати. Ця книга написана і намальована саме для маленьких діточок. Казочка "Опудальце" – це розповідь про дружбу і кохання. А казочка "Час року" – це спроба побачити світло очима маленького художника і разом з ним полюбити природу з її неповторною красою будь-якої пори. Книга рекомендована малюкам від 1 року.



Кротюк, Оксана. Чап-чалапу, гусоньки! / О. Кротюк ; намал. Н. Анікіна. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. - 12 с. : іл.
Веселі віршики Оксани Кротюк для малечі про домашніх улюбленців – каченят, курчат, песика і навіть поросятко з кабаном. Короткі римовані рядки легко запам’ятаються малюкам і викличуть усмішку в дорослих, які читатимуть дітям цю книжечку.

Малик, Галина. Забавлянки / Г. Малик ; намалювала В. Намозова. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2011. - 17 с. : іл.
Книжечка на картоні, для найменших, яка містить чудові маленькі віршики майстра дитячої літератури Галини Малик з ілюстраціями молодої художниці Вікторії Намозової. З цією книжечкою батькам буде легко забавити дитину, наприклад, посадити на коліно і побавитися в коника чи взяти її долоньку і полічити пальчики.



Миронович, Оксана. Віршики для хлоп'ят / О. Миронович ; мал. М. Фляк. - Львів : Свічадо, 2010. – 18 с. + 18 с. : іл. - (Бібліотека "Зернятка"). - Книга-перевертень - В одній обкл. з кн.: Віршики для дівчаток / М. Фляк.
Журнал «Зернятко» приготував для вас незвичайну книжечку, яка не має ні початку, ні кінця! Запрошуємо всіх віршиколюбів-хлопчиків та дівчаток, їхніх татусів та мамусь, а ще й бабусь з дідусями читати, усміхатись та забавлятися разом із кумедними героями книжки. Книжка двостороння – з одного боку для дівчаток, з іншого – для хлоп`ят.



Міхаліцина, Катерина. Лугова лічилка / К. Міхаліцина ; намал. М. Петрів. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. - 12 с. : іл.
Скільки бешкетних жученят-сонечок заховалося в траві й посеред квітів? Завдяки чудовій «Луговій лічилці» Катерини Міхаліциної діти не лише знайдуть цих маленьких бешкетників, а й зможуть їх порахувати. І звісно, вивчать гарний новий вірш.


Павлюк, Ярослав. Будиночок, в якому ніхто не спить / Я. Павлюк ; ілюстр. О. Ігнащенко. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2013. - 6 с. : іл.
У цьому чудовому будиночку живуть прекрасні мешканці. Та всі мають один спільний клопіт — ніхто з них не може заснути... Абсолютно магічна казочка, яка стає улюбленою з першого прочитання. Це частково перемальована версія давньої «абабагаламазької» дуже популярної книжечки. Проілюструвала книжку відома українська художниця Оксана Ігнащенко.

Пісеньки та забавки / худож. С. Сачков [та ін.]. - К. : Перо, 2009. - 63 с. : іл. - (Для найменших).
Віршики та пісеньки супроводжують дитину з найперших днів життя. Мама колише малюка на руках, наспівуючи колискову. А коли маля підростає – розважає його веселими забавками. У цій книзі зібрані найкращі пісеньки та забавки, які допоможуть зробити час, проведений з малюком, справді незабутнім!



Пограємо з пальчиками / худож. А. Петренко. - К. : Гамазин, 2012. - 12 с. : іл. - (Наш найкращий).
Розвивати дрібну моторику рук дитини дуже важливо, адже злагоджена і вміла робота пальчиків малюка допомагає розвиватися мові та інтелекту, зокрема пізнавальній діяльності, творчим здібностям та фантазії, позитивно впливає на весь організм. Саме тому пальчикові ігри в тандемі з віршиками як чудовий дидактичний та розвиваючий матеріал є в культурах усіх народів. Віршована форма привертає увагу і легко запам’ятовується, а ритм і рима заспокоюють малюка. Ми зібрали як класичні, так і менш розповсюджені, але не менш корисні пальчикові ігри.



Рубановська, Олена. День Ясі / О. Рубановська, А. Кирпан ; худож. О. Рубановська. - Івано-Франківськ : Кашалот, 2007. - 6 с. : іл. - Книга з тканини. Світ прекрасний, коли сяє сонечко і розквітають тюльпани, коли тебе люблять тато і мама, коли поруч вірні друзі. Тоді кожен день – свято... Спробуймо провести цей день разом з королівною Ясею!


Книги для читання дітям від 2 до 4 років


Бойко, Богдана. Яка ж пора найкраща? : [вірші] / Б. Бойко ; іл. В. Ковальчук. - Х. : Ранок, 2005. – 10 с. : іл.
Чудові віршики про пори року не залишать нікого байдужими, адже природа така різноманітна у літній, весняний, зимовий та осінній час. Для дошкільного віку.



Вовк, Наталя. Літачок-Рятівничок / Н. Вовк ; худож. Н. Колпакова. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2010. - 26 с. : іл.
Зворушлива історія про літачка, з якого часто глузують великі літаки. Але одного дня, далеко в горах, саме він рятує маленького хлопчика. Книжка про те, що ніколи не можна втрачати надії...


Воронько, Платон. Розумні віршики : від 3 р. / П. Воронько ; ілюстр. О. Лебедєвої ; дизайн обкл. К. Герасимової. - К. : Майстер-клас, 2012. - 44 с. : іл. - (Діточкам).
Книжечка для маленьких кмітливих діточок від українського класика Воронька Платона із неперевершеною, веселою, доброю та мудрою дитячою поезією. Діти ознайомляться із віршиками про їжачка-хитрячка, зайчика, маленьку Оленку, бараболин рід, кучерявого баранця, кмітливого розумного кота та іншими найвідомішими віршиками, які багато читачів вважають народними. Ці віршики читають матусі та бабусі своїм діточкам.



Гербіш, Надійка. Помаранчевий дарунок / Н. Гербіш ; худож. В. Кириченко ; у ред. авт. - Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2014. - 24 с. : іл.
Пригоди маленького сірого Мишенятка тільки починаються: із затишної нірки воно потрапляє у великий, просторий, сповнений див і різнобарв′я світ. У наступних книжках серії йому доведеться ще багато помандрувати, відшукати чимало цікавинок, спізнати всіляких радощів і пригод. Зараз у серденьку головного героя жевріє мрія побачити якомога більше кольорів - але поки перед ним лежить лише неосяжне засніжене поле… Куди ж приведе Мишенятка його перша мандрівка?.. Розповідь про пригоди Мишенятка "Помаранчевий дарунок" супроводжується яскравими, добрими ілюстраціями. Книжка дуже сподобається дітям дошкільного та молодшого шкільного віку.



Гербіш, Надійка. Пригоди у весняному саду / Н. Гербіш ; худож. В. Кириченко ; у ред. авт. - Київ : Брайт Стар Паблішинг, 2014. - 24 с. : іл.
Сніг зійшов, і світ перетворився на яскравий кольоровий калейдоскоп. Нові барви й запахи, нові відкриття, нові друзі… Здається, навколо змінилося геть усе. Щоправда, крім найважливішого: батьківської любові, затишку рідної нірки й вірної дружби чудесної рудої Дівчинки. Пригоди маленького Мишенятка продовжуються!




Гербіш, Надійка. Найважливіша знахідка / Н. Гербіш ; худож. В. Кириченко; у ред. автора. - К. : Брайт Стар Паблішинг, 2014. - 23 с. : іл.
Ось і настав час нової пригоди маленького сміливого Мишенятка! Як вам відомо, воно вже встигло познайомитися з розмаїтими кольорами і тим, які вони на запах; потоваришувати з доброю Рудою Дівчинкою та її кудлатим собакою; довідатися назви квітів і дерев у гостинному саду... Аж тут відбулося щось геть неочікуване. Зелене листя перетворилося на різнобарвний шурхотливий килим, а на місці яскравих квітів з'явилися соковиті плоди. Раптом Мишенятко збагнуло, що світ безперестанку змінюється, а все, що з ним відбувається, не просто так. Тож Мишенятко поспішає дізнатися таємницю цих чарівних змін...



Малкович, Іван. Велике місто, маленький зайчик, або Мед для мами / І. Малкович, С. Ус ; ілюстр. С. Ус. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2007. - 32 с. : іл.
Мама маленького Зайчика застудилася, і він вирішив піти купити для неї меду, адже чай з медом — найкращі ліки для горла. Але місто велике, а Зайчик — дуже маленький, і він заблукав... Зворушлива історія зі зворушливими ілюстраціями і щасливим закінченням... У надзвичайно живописних ілюстраціях Софії Ус гармонійно поєднуються олія і акварель. Англомовну версію книжки переклала Катерина Ющенко. Презентація «Honey for Mommy» відбулася у грудні 2007 року в широкому колі дипломатів, дружин послів багатьох країн світу, які перебувають в Україні.



Мацко, Ірина. Голочка та подушечка : для дошк. та мол. шк. в. / І. Мацко ; худож. О. Левус. - Тернопіль : Підручники і посібники, 2015. - 23 с. : іл. - (Читаємо з дитиною).
Ця незвичайна історія трапилася із сестричками Оленкою та Світланкою. Маленька чарівна лялечка, що ожила на сторінках казки, показала їм, як вони чинили одна з одною, що відчували і як боляче робили іншим… Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку та їхніх батьків.


Мацко, Ірина. Медовий сухарик / І. Мацко ; худож. Н. Шевчук. - Тернопіль : Підручники і посібники, 2015. - 19 с. : іл. - (Читаємо з дитиною).
Красивий, смачний, медовий… «Як такого не любити, адже він найкращий!» – подумає кожен про нашого головного героя – Медового Сухарика, прочитавши казку. Так думали і сусіди Сухарика по столу, а ще й мати Булочка та дочка Скибочка. Але чи так важлива зовнішня краса, коли серце черстве, а душа порепана? Тут уже ніяким медком не змастиш і не виправиш. Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку та їхніх батьків.



Мацко, Ірина. Тік-Так : казки / І. Мацко ; худож. К. Рибалко. - Тернопіль : Підручники і посібники, 2015. - 23 с. : іл. - (Читаємо з дитиною).
Тік-Так… І в уяві виникає образ старенького годинника, який безперестанку наспівує пісеньку: тік-так, тік-так, тік-так… Про що ця казка, думає читач, нетерпляче перегортає сторінку і… знайомиться з допитливим хлопчиком Сергійком, який через свою цікавість потрапляє в казкову країну часу, де й відбувається пригода. Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку та їхніх батьків.



Мозер, Ервін. Мануель і Діді. Велика книга маленьких мишачих пригод / Е. Мозер ; пер. з нім. Л. Нор; [іл. автора]. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2015. - 183 с. : іл.
Життя двох мишенят Мануеля і Діді сповнене пригод. У них друзі проявляють свою допитливість, дотепність, винахідливість та відвагу. Мануель завжди має багато ідей, а Діді щоразу готовий допомогти йому реалізувати їх. Книжка австрійського письменника Ервіна Мозера з авторськими ілюстраціями привабить маленьких читачів короткими текстами і симпатичними малюнками. Вона допоможе дітям знаходити у житті дивовижне, бачити прекрасне і пізнавати нове. А також – дізнатися про те, що найдорожчий скарб – твій друг.


Мороз, Марина. Казки для тих, хто... : для читання дорослими дітям дошк. та мол. шк. в. / М. Мороз ; ілюстр. О. Микула. - Львів : Аверс, 2011. - 41 с. : іл.
В цій книжечці не просто казки, а казки-поради. Вона допоможе діткам подолати страхи, а батькам − знайти спільну мову з вередливим дитям. Тут і казочка про те, як побороти страх до зубного лікаря, і про те, чому важливо мити руки перед їжею, ділитись іграшками та багато інших.



Русалонька і Жаба : для читання дорослими дітям. - Х. : Фактор : Pelican, 2012. - 11 с. : об'ємні ілюстр. - (Мої 3D пригоди).
Чи вдасться Маленькій Русалочці виконати найпалкіше бажання Жабеняти? Чи буде зруйновано закляття злої Морської Відьми? Діти із задоволенням почують історію і побачать, як дивовижний світ Маленької Русалочки оживає на кожній сторінці тривимірної книжки. Вона сподобається дівчаткам різного віку і не залишить байдужим ні дитину, ні дорослого! Яскраві, барвисті ілюстрації, якісний щільний папір, тривимірні пейзажі з об'ємними картинками. 



Фалькович, Григорій. Смик-Тиндик : найкумед. вірші для малят і дорослих / Г. Фалькович ; намал. В. Юдіна. - Х. : Mikko, 2009. - 128 с. : іл.
Якщо ви хочете посміятися і навіть пореготати, то ця книжка саме для вас. Ви навіть не здогадуєтеся, які смішні й веселі вірші чекають на вас. А щоб переконатися в цьому, перегорніть першу сторінку і... тримайтеся за живіт, бо сміху буде ой-ой-ой!



Чуб, Наталія. Сонечко і Барвиста Веселка : гра в казку / Н. В. Чуб ; худож. Г. В. Зінько. - Х. : Pelican : Фактор, 2011. - 28 с. : ілюстр. + 2 арк. наклейок. - (Гра в казку).
Ця добра казка — про крихітне, але дуже хоробре Сонечко, яке разом зі своїм другом Коником хотіло врятувати Веселку від Шкідливої Жаби. Казка вчить малюків дружити, ніколи не сумувати й не боятися труднощів. У кінці книжки є сторінки з фігурками, вирізавши які, ви зможете пограти з дитиною в ляльковий театр. А ще ви знайдете тут яскраві наклейки із зображеннями героїв казки.



Чубай, Грицько. Скоромовка не для вовка / Г. Чубай ; упоряд. тексту С. Чубай ; худож. О. Гаврилова. - К. : Грані - Т, 2008. - 55 с. : іл.
Ця книжка – унікальна! Передовсім тому, що її створив один із найдивовижніших, найсвітліших, найтонших, найяскравіших, найтаємничіших українських поетів ХХ століття – легендарний Григорій Чубай. Між іншим, один із найулюбленіших поетів покоління ваших батьків! Ось лише батьки давно знають і люблять інші його твори – "дорослі", з якими й ви неодмінно ознайомитеся і які й вам неодмінно полюбляться трохи пізніше, коли підростете. Утім, чимало з них ви вже й нині могли чути як пісні – у виконанні популярного гурту "Плач Єремії". Лідер цього гурту Тарас Чубай – син знаменитого поета Григорія Чубая, автора цієї книжки. Ці чудові вірші поет створив для своїх дітей ще тоді, коли вони були маленькими.

Книги для читання дітям від 4 до 6 років

100 казок : найкращі укр. народ. казки з ілюстр. провідних укр. художників / за ред. І. Малковича ; худож. К. Штанко, В. Єрко, К. Лавро та ін. - 2-ге вид. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2005. – 153 с. : іл.
Одна з найуспішніших книжок видавництва. Лідер продажів серед подарункових кольорових видань протягом трьох останніх років. Це перший том запланованого тритомника «100 казок». Робота над книгою тривала понад 7 років. Перше видання побачило світ у вересні 2005 р. Третє видання доповнене новими казками й малюнками. Розпочато роботу над аудіоверсією «100 казок». «100 казок» — збірка найкращих українських народних казок. Завдяки редакції Малковича навіть знайомі з дитинства історії звучать свіжо. А малюнки найкращих українських ілюстраторів — Єрка, Лавра, Штанко та ін. перетворюють кожну книгу у твір мистецтва. 



50 кумедних і химерних історій / пер. з англ. В. Наливаної. - К. : Країна Мрій, 2014. - 495 с. : іл.
Чи чули ви колись побрехеньки, або ж баляндраси? Чудернацькі, дивні, пришелепуваті, а загалом дуже смішні! Пориньте у світ веселої вигадки, повірте всьому, про що розповідається, і ви отримаєте неймовірне задоволення від прочитаного, адже часом незайве і розслабитися... Для дітей молодшого шкільного віку.



Вдовиченко, Галина. Ліга непарних шкарпеток / Г. Вдовиченко ; ілюстр. Д. Скляр. - Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2013. - 125 с. : [6] окр. арк. ілюстр., іл.
У нижній шухляді жили непарні шкарпетки. Їм дуже хотілося бути потрібними, але... одного разу господиня пообіцяла викинути "весь цей мотлох". Тоді вони організували Лігу непарних шкарпеток, і коли хтось із них потрапляв у халепу, друзі рятували його. Навіть коли до сірої шкарпетки знайшлася пара, вона не захотіла покидати старих друзів. Із цією книжкою діти навчаться цінувати справжню дружбу, допомагати одне одному й зрозуміють, як важливо бути поруч із друзями, коли вони потребують допомоги чи просто теплого слова.



Дивовижні історії для хлопчиків / тексти Л. Слімс, Л. Стоуела ; пер. з англ. О. Зозулі ; ілюстр. Т. Лалонда. - К. : Країна Мрій, 2008. - 351 с. : іл. - (Золоті казки).
Відчути себе корсаром, з обличчям, обсмаленим південним сонцем і обвітреним солоним бризом, чи лицарем, готовим на будь-який ризик, чи звичайним хлопчаком, здатним потоваришувати з тролями і перемогти велетнів – для цього не обов’язково виходити на пошуки пригод… достатньо лише розгорнути сторінки книги. «Дивовижні історії для хлопчиків», попри свою назву, приваблять не самих тільки хлопчаків, а й дівчаток, оскільки кожна магічна книжка обов’язково має історію прекрасної принцеси, яка чекає на свого безстрашного воїна… Більше того, видання стане в пригоді і мамам-татам, які зможуть читати короткі оповідання своїм дітям перед сном. Отож гайда в чудернацький і химерний світ пригод та небезпек!



Дивовижні казки перед сном / тексти Л. Слімс [та ін.] ; ілюстр. М. Гордона [та ін.] ; пер. з англ. О. Зозулі. - К. : Країна Мрій, 2012. - 351 с. : іл.
Хто сказав, що хороші сни можуть навіяти лише тихі, спокійні казочки? Нині світом шириться нова мода: аби дитина якомога швидше заснула, їй просто необхідна порція... сміху! Ну дуже кумедні казочки сподобаються і малим, і дорослим. Тож читайте, регочіть і солодких усім снів. Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.



Князевич, Мар'яна. Шустрик / М. Князевич ; за ред. С . Дерманського; іл. І. Сулими. - К. : А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА, 2015. - 24 с. : іл.
Мама Лиска завжди застерігала маленького Шустрика: «Ніколи-ніколи не виходь з дому сам, адже в лісі, а надто за лісом, де живуть дволапі, повно небезпек...» Але хіба лисеня, яке назвали Шустриком, може всидіти вдома, коли довкола така краса? Допитливий Шустрик, прагнучи зробити мамі приємну несподіванку, втрапляє у велику халепу... У захопливій і повчальній казці, яку написала Мар’яна Князевич за участі Сашка Дерманського, ви також познайомитеся з песиком Ривком, гусаком Ціцероном, великим сімейством Зайкоцьких та іншими героями. А намалював книжку Іван Сулима — можливо, наймайстерніший з ілюстраторів нової хвилі, династійний художник у третьому поколінні.



Мілн, Александр. Я росту! : вірші для найменших : для читання дорослими дітям / А. Мілн ; пер. з англ. М. Савки; дизайн. обкл. Н. Величко. - Х. : Клуб сімейного дозвілля, 2010. - 87 с. : іл.
Ця чудова збірка пропонує дітлахам прогулянку королівським палацом разом з Кристофером Робіном, знайомство з веселим цуценям, заклопотаним Поспішайкою та іншими потішними героями. Веселі рими та чарівні герої перенесуть маленьких читачів у світ дитячих пригод. Унікальні ілюстрації зроблені Ернестом Шепардом, автором оригінальних зображень Вінні Пуха.



Найкращі історії для відпочинку / за ред. Л. Сімс та К. Мейсона ; ілюстр. Ж. Іст [та ін.] ; пер. з англ. В. Наливаної. - К. : Країна Мрій, 2013. - 351 с. : іл.
Нарешті над казочкою про русалоньку дитина не плакатиме, а щиро радітиме! Пан Жаба збагне, що найдорожчий в світі скарб — його друзі, а сільське мишеня на все життя запам’ятає, що затишно і спокійно лише у власній домівці. Море радості — такий девіз цієї книжки. Бо всі події у ній відбуваються влітку, а всі бо знають, що літечко приносить людям радість і веселощі. Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.



Найкращі історії про тварин / пер. з англ. О. Зозулі. - К. : Країна Мрій, 2009. - 352 с. : ілюстр. - (Золоті казки).
У цій веселій збірці міститься десять традиційних казок у сучасному переказі. Яскраві дотепні ілюстрації та невеликий обсяг текстів неодмінно зацікавлять маленького читача. Для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку.




Нестайко, Всеволод. Дивовижні пригоди в лісовій школі : для дітей мол. та серед. шк. в. : Секрет Васі Кицина ; Енелолик, Уфа і Жахоб'як / В. З. Нестайко ; мал. В. Харченка. - Х. : Школа, 2010. - 128 с. : іл. 


Нестайко, Всеволод. Дивовижні пригоди в лісовій школі : Сонце серед ночі ; Пригоди в Павутинії / В. З. Нестайко ; мал. В. Харченка. - Х. : Школа, 2011. - 206 с. : іл. 


Нестайко, Всеволод. Дивовижні пригоди в лісовій школі : Загадковий Яшка ; Сонячний зайчик і Сонячний вовк / В. З. Нестайко ; мал. В. Харченка. - Х. : Школа, 2012. - 127 с. : іл. 


Нестайко, Всеволод. Дивовижні пригоди в лісовій школі : Таємний агент Порча і козак Морозенко ; Таємниці лісею "Кондор" / В. З. Нестайко ; мал. В. Харченка. - Х. : Школа, 2014. - 127 с. : іл.
Легка, життєрадісна, сповнена доброго гумору книга розповідає про веселі, дотепні пригоди зайчика, їжачка та їхніх однокласників, учнів спеціалізованої музичної лісової школи з ведмежою мовою викладання. Для дітей молодшого та середнього шкільного віку.


2 коментарі: