пʼятницю, 23 вересня 2016 р.

Мандри з атласами: частинка наших новинок


  Як мандрувати найменшим? Як пізнати Україну та й увесь світ? Це не так уже й легко... Було. А тепер подорожі стали доступними й для малечі! Вам допоможуть презентовані під час Форуму видавців у Львові книжки-карти, атласи з наліпками, книжки за мультфільмами  - у нашій бібліотеці ви знайдете їх і зможете організувати незабутню подорож:


Лана Ра «Щоденник котячих мандрів»

  Ми звикли, що фільми й мультфільми створюють за мотивами книжок. А чи могли ви уявити, що буває й навпаки?
  За відомим пластиліновим мультфільмом «Моя країна Україна» вийшла книжка – «Щоденник котячих мандрів». Сюжет становлять мотиви мультсеріалу – маршрути українськими містами. 
«Щоденник котячих мандрів» – це нотатки кота-непосиди, який любить подорожі та відкриття. Відвідуючи різні куточки України, кіт дізнається багато чого цікавого з історії того чи іншого краю, слухає легенди, знайомиться з мешканцями.




  До слова, анімаційний проект «Моя країна – Україна» (26 серій із пластиліновими героями – Сашком Лірником і його другом Котом-Воркотом) створила студія «Новаторфільм» за підтримки Державного агентства України з питань кіно. Кожна серія тривалістю 3-4 хвилини розповідає відому або забуту казку, історію, легенду з конкретного міста України. Мультсеріал презентували навесні 2016 року. Автор проекту – Степан Коваль, раніше відомий за мультфільмами «Йшов трамвай №9», «Злидні», «Глінька», «Щедрик».




Надійка Гербіш "Мандрівки з Чарівним Атласом: Венеція"


  Одного вечора хлопчик Лука й дівчинка Терезка гортали в кабінеті свого дідуся-географа атлас, навіть не здогадуючись, що він – чарівний. Несподівано для самих себе діти опиняються у Венеції. Вони милуються гондолами та чудовою архітектурою міста, куштують місцеві страви та дізнаються про найцікавіші події в його історії. А головне – братові та сестрі під час цієї мандрівки вдається відкрити таємницю Чарівного Атласу!




Моя Україна. Атлас


  Цей атлас для маленьких українців познайомить із першими картами (географічними, історичними, ремісничою, промисловою, картою видатних постатей та визначних пам’яток), державними символами. Маленькі школярики дізнаються про межі Скіфії, Київської Русі, Козацької України та УНР. На відміну від багатьох сучасних видань для дітей, де інформація представлена у вигляді текстів і малюнків, в цьому атласі головний тематичний зміст подано на картах, а тексти і малюнки тільки доповнюють їх.



  
Даніель та Олександра Мізелінські "Карти"

  І я аж ніяк не міг не згадати про володарку премії «Найкраща книга Форуму видавців – 2014» - "Карти" Даніеля та Олександри Мізелінські. Ця книга запрошує у захопливу навколосвітню подорож. Ви побачите могутні гейзери Ісландії, довгі каравани в пустелях Єгипту і величні міста майя в Мексиці. В Англії зіграєте в крикет, в Індії займетеся йогою, а в Китаї дізнаєтеся про теракотову армію. Австралія здивує вас качкодзьобом, Фінляндія – полярною ніччю, Мадагаскар – гігантським баобабом. Книга відкриє перед вами найцікавіші місця світу і Батьківщини.
  Понад 50 великих карт проведуть вас 6 континентами та 42 країнами, серед яких вперше з’явилася карта України. Безліч детальних зображень немов перенесуть вас у неймовірні куточки планети і заохотять побачити ще більше. 





Серія "Мій перший атлас світу"

Атлас «КРАЇНИ СВІТУ» запрошує в захопливу подорож по визначних місць світу. Він допоможе в ігровій формі вивчити назви країн світу та зображення їхніх прапорів. А прапори можуть багато розповісти про культуру, традиції та історію країн. В середині атласу знайдете цікаву гру – географічне лото. 


Атлас «НАРОДИ СВІТУ» знайомить з культурою різних національностей, традиційним і святковим одягом, що відкриває цікаві сторони життя людей в різних куточках планети. В атласі ви дізнаєтеся про обряди та звичаї різних народів, національні свята та страви.

Атлас «РОСЛИНИ» показує багатство рослинного світу нашої планети. Вас чекають цікаві розповіді про особливості рослин кожного материка, а в середині атласу – кольорові наліпки, розміщуючи які на картах можна влаштувати веселу гру.



Атлас «ТВАРИНИ» ілюструє розселення різних звірів по світу. На сторінках атласу подано багато цікавих фактів про середовище існування, характер та звички різноманітних тварин. Кольорові наліпки допоможуть швидко запам’ятати, на яких материках живуть наші улюбленці в дикій природі.


P.S.: деякі з цих видань ви можете отримати в бібліотеці вже сьогодні, інші ж поки що готує передати для вас відділ комплектування фондів та каталогізування документів.


Немає коментарів:

Дописати коментар